Eski Türklerde Eşcinsellik

 

(Fotoğraf Kaynağı: https://elbilge.ucoz.com/photo/9-3)



        Bu yazımızda, eski Türklerde eşcinsellik var mıydı? Eşcinsel ilişikilere Tengri inancı bağlamında bakış açısı nedir? sorularına birlikte bilimsel araştırmalar ışığında yanıt arayacağız.

Eşcinsellik Nedir?

Eşcinsellik, diğer adıyla homoseksüellik en basit anlamı ile gerek erkeklerin gerekse de kadınların kendi cinsleri ile kurdukları cinsel ilişkiyi ifade etmektedir.

Erkeklerin eşcinselliği 'geylik' 'oğlancılık' 'ibnelik' gibi kavramlarla ifade edilirken, kadın eşcinselliği 'lezbiyenlik' 'sevicilik' olarak adlandırılmaktadır.

Eşcinsellik tarih boyunca birçok toplulukta görülmüş olup her topluluğun bu duruma verdiği tepki de farklı farklı olmuştur. Örneğin eski Yunan'da eşcinsellik, özellikle erkek eşcinselliği yaygın bir şekilde görülmekte ve toplum tarafından onaylanmaktaydı. Bunun yanında günümüzde kullandığımız 'lezbiyen' kelimesi Yunanistandaki 'Lesbos' adasından gelmektedir. Bu adada yaşayan kadınlar arasında yaşanan cinsel ilişkilerin yoğunluğu ve Soppho adlı kadın şairin lezbiyenlik hakkında yazdığı övgü dolu şiirler bu adayı ünlü kılmıştır ve lezbiyen adının çıkış noktası olmuştur. (İlhan 1997: 26-27)

Eşcinsellik Biyolojik mi? 

Eşcinselliğin ne olduğunu anlamlandırmak için kökenini irdelemek gerekmektedir. Bu konuda zaman içerisinde çeşitli görüşler öne sürülmüştür.

Öncelikle her eşcinsellik biyolojik kaynaklıdır demek doğru olmayacağı gibi, eşcinselliğin biyolojik kökenleri hakkında bulgular vardır. Şunu bilmeliyiz ki, kadın idrarında erkeklik hormonu olan bir testosterona, erkek idrarında ise kadınlık hormonu olan östrojene bir miktar rastlanmaktadır. Aynı şekilde kadında bulunan kilitoris erkeğin penisinin, erkekteki memeler de kadınınkinin gelişmemiş halidir.

Cinsiyeti belirleyen kilit dönem ise anne karnında hormon banyosuna maruz kaldığımız dönemdir. Her ne kadar genlerimiz cinsiyetimizi belirleyen kromozomları taşısa da, salgıladığımız hormonların beynimizi etkilemesiyle birlikte bu farklılaşma kalıcı hale gelir. Aksi halde, genetik cinsiyetimize uygun hormonal salgılarımızın beynimizi uyarmaması durumunda, kadın bedeninde bir erkek ya da erkek bedeninde bir kadın gibi hissederek yaşama durumunda kalabiliriz.

1991 yılında Northwestern ve Boston üniversitelerinde Bailey ve Pillard, yüzden fazla erkek ikizin analizini yapmışlardır. İki yıl sonra da kadın ikizler üzerine benzer bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırmaların sonucunda cinsel eğilimin gelişmesinde genetik faktörün rol oynadığı ima edilmiştir. Erkeklerde tek yumurta ikizlerinin eşcinsellikte uyum oranı %50, çift yumurta ikizlerinin ise %24 olarak saptanmıştır.

Kadın ikizlerde ise, tek yumurta ikizlerinin eşcinsellikte uyum oranı %48, çift yumurta ikizlerinde %16, evlat edinilmiş kardeşte ise %6 olduğu görülmüştür. (Mondimore 1999: 210).

Elde edilen veriler doğrultusunda eşcinsellikle biyolojik özellikler arasında bir ilişki olduğu görülmektedir. Fakat bu verilerin bütün eşcinsellere genellenmesi mümkün değildir. Çünkü eşcinsellik tek bir nedene bağlanarak açıklanabilecek bir olgu değildir. Eşcinsellik, bir bireyde biyolojik nedenlerle (hormonlar, genler) ortaya çıkabilirken, başka bir bireyde psikolojik nedenlere bağlı olarak çıkabilmektedir. Bunların dışında, biyoloji ve psikolojiyle açıklanamayan kültürel nedenlerin ortaya çıkardığı eşcinsellik ise farklı bir görünüm sergilemektedir.

Kadının Toplumdaki Rolü ve Eşcinsellik

Eşcinselliğin kültürel nedenlere bağlı olarak görülmesi durumlarında, kadının toplumdaki konumuyla ilişkili bir durum dikkati çeker.

Grek toplumunda soy çizgisi babadan devam etmekteydi ve ataerkil bir toplum yapısı vardı. Kadın, erkeğin yaşam biçimine göre yaşamını sürdürmekteydi. Romalılarda da soygelimi erkek soy çizgisine bağlıydı ve kadın evlendiği vakit sahip olduğu haklarını yitirirdi. Bu şekilde malların koca tarafına geçmesi engellenirdi. (Morgan 1998:25) Eski Yunan ve Roma'daki eşcinsel yaşam tarzı geçmişten gelen bu anlayışın yani kadının ikinci plana itilip üreme amaçlı kullanılışının bir ürünüdür.

Bu Grek ve Roma toplumlarında kadın, aşk yaşanılacak bir cins olmaktan uzaktır. Aşk, erkekler arasında anlamlı ve güzeldir.

Eşcinsel olguların ortaya çıkmasında toplumsal etkileri incelediğimizde, karşımıza çıkan en önemli sebep kadın ile erkek arasına toplum tarafından çekilen setlerdir. İki cins birbirinden uzaklaştırıldıkça, hemcinslere yönelim için bir ortam hazırlanmaktadır. Ünlü araştırmacı Kinsey, bazı toplumlarda kadın ile erkek arasındaki cinsel ilişkinin yasaklanmaması nedeniyle bu toplumlarda eşcinsel ilişkilere rastlanılmadığını ifade eder. (Kinsey 1955: 73-77).

Eski Türklerde Eşcinsellik Var Mı?

Bu soruya kesin yanıt vermek için elde yeterli kanıt yoktur, zira kendini Türk addeden herkesi birebir tanımış olmak gerekmektedir. Ancak şunu kesin olarak söyleyebiliriz ki, eski Türk kavimlerine ilişkin mitolojiye baktığımızda eşcinselliğe dair herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır. Türk mitolojisinde ensest ilişkilerden bahsedilmekteyken, eşcinsellikle ilgili bir bilgi yoktur. Eski Türklerde kadına değer verilirdi. Erkek tanrıların (ruh/tın) yanında kadın tanrılar da vardı. Yakut Türklerinde ve Altaylarda tanrılar(ruhlar) kadındır. Kübey Hatun ve Umay Ana doğum tanrılarıdır. 

İlk insan nasıl dünyaya geldiğini anlamaya çalışırken, kendisini Kübey Hatunun dünyaya getirdiğini anlar ve onun babası da gök tanrısı Er-Toyon'dur. (Ögel 1993: 96-99). Göktürk destanlarının kurttan türeyiş hikayelerinde kurt dişidir. Yakut efsanesinde ilk insan (Ak-Oğlan) yalnızlıktan sıkılınca annesine (tanrıçaya) şöyle seslenmiştir. (Ögel 1993: 102-103):

Ey benim saygıdeğer, güzel yüce Tanrıçem
Bana hayatı veren, ey benim büyük annem
Varlığım, neyim varsa, hep seninle dolmuştur
Dünyadaki varlıklar, hepsi senden doğmuştur!
Ama öyle yalnızım, o kadar yalnız bilsen
Bari bana benzeyen bir de eş kadın versen!
Dolaşırım dünyada, işsiz, güçsüz, başıboş
Benim gücüme göre bir eş ver, et beni hoş

Eski Türklerde kadının, erkekle eş tutulduğunu, ilk insanın kendisine eş isterken eşinin kendi gücünde olmasını dilediğini görüyoruz. Bu koşullarda da toplumsal nedenlerin ürünü olarak eşcinselliğin görülmemesi doğaldır. 

Eski Türklerde kadının önemsendiğini gösteren bir diğer hikaye ise Oğuzlara aittir. "Bamsı Beyrek ile Banu Çiçek arasında yaşanan aşk, eşitler arası bir cinsel iletişimin izlerini taşır. Birbirleriyle güreş tutarlar, Bamsı Beyrek ancak Banu Çiçek'in sırtını yere vurduğu zaman gönlünü fetheder." (Gökyay'dan akt. Perinçek 2000:12).



Oğuzlar Yer ve Göğün tüm güçlerini kendinde toplayarak var olduklarına inanmaktaydılar. Yer ve göğün kutsal ruhu ise dişiydi. Güneş, Türkler için çok önemliydi ve o da dişiydi. (Ögel 1993: 131-139). Oğuzlarda beylik yapan yedi kadının varlığından söz edilir. Bunlar Altun Közeki, Barçın Salur, Şabatı Künin-Körkli, Körçe-Buladı, Kugatlı ve bir başka Künin-Körkli idi. (Ögel 1993: 267-268).

Eski Türkler doğaya ve tanrılara dişi kimlik yüklemişler ve doğanın üretkenliğini kadında bulmuşlardır. Madem ki doğa, dolayısıyla tanrılar dişidir ve insanın varoluşu doğaya bağlıdır diğer bir dişi olan kadın da değerlidir. Çünkü o da üretkendir ve çocuğa, yani insanın geleceğine kaynaklık eder.

SONUÇ

Eşcinsellik, tarih boyunca yalnızca insanda değil diğer türlerde de görülmüş ve halen görülmeye devam eden bir olgudur. Günümüzde psikiyatrik bir hastalık olarak değerlendirilmemekte, bir cinsel yönelim olarak değerlendirilmektedir. 

 Eşcinsellik, hormonlar, genetik faktörler nedeniyle oluşabileceği yani kişinin iradesi dışında ortaya çıkabileceği gibi; psikolojik etmenler ve kültürel etmenler söz konusudur. Bazı kültürler eşcinselliği hoşgörmekte ve hatta desteklemektedirler. Bazı kültürlerde ise eşcinsellik katı bir şekilde yasaklanmaktadır.

Eski Türklerde ve Moğollarda da eşcinselliğin şiddetle cezalandırıldığını bilmekteyiz. Cengiz Han'ın ünlü Yasa'sında, eşcinselliğin de cezası idam olarak belirtilmiştir. Benzer uygulamaların İslam öncesi Türklerde de yapıldığını görmekteyiz.

Büyük ihtimalle, biyolojik ve psikolojik kökenli eşcinsel bireylere eski Türklerde de rastlanmaktaydı. Bu kişiler toplumda kabul görmek için kadın kıyafetleri giyerek şamanlık/kamlık görevini üstlenip hem toplumda itibar görüyor hem de kimliklerini inkar etmemiş olabilirler. Nitekim şamanların, genelde eşcinsel eğilimi olan kişiler arasından çıktığını destekleyen bazı araştırmalar bulunmaktadır. Homeros, İskit Türklerinde görmüş olduğu bu kahin şamanlar için 'Enareler' demiştir.

Murat Belge, eşcinselliğin hakim olduğu toplumlarda eril değerlerin topluma egemen olduğunu dile getiriyor. Eski Yunan'da erkekler topluluğun değerleri, bilgi ve felsefeye yönelmişti. Bu alanlarda kadının kendini ifade etmesine olanak verilmediğinden kadın ve erkek arasında düşünsel paylaşım gerçekleşmiyordu. (Belge 1981:8).

Ancak Türk mitolojisi ve kadının Türk toplumundaki kuvvetli yeri bize şunu kesin olarak söylemektedir. Türk toplumunda kültürel nedenlere bağlı eşcinsellik görülmemiştir.

Yararlanılan Tez:

TUNA S. (2004). Eşcinselliğe Sosyolojik Bir Yaklaşım.( Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi).

Kaynaklar:

ÇEŞMELİ İ. "TARİHİ KAYNAKLARA GÖRE TÜRK GÖÇEBELERİNDE DİNLER, KÜLTLER, RİTÜELLER İLE İKONOGRAFİ (M.S. 8. YÜZYILA KADAR)" (2015).



54 yorum:

  1. Peki modern çağda normal olarak görünen bu eşcinsellik vs Şu anki Tengricilikte de kabul görür mü?.. Bence görür çünkü Tengricilikte nefretsel bir inanış yok bildiğim kadarıyla. Ve zaten eskiden cezalandırılma sebebi kadın-erkek eşitliği ile nüfusun az olmasıydı. Şimdi 400M türk var deniliyor dünyada ve kadın-erkek eşitliği de gitti. Bu yüzden Tengrinin sevgi ve aşk arasında ayrım yapmayacağına yüreğimizi hoş ve eylemlerimizi doğru yaptıkça tengricilikte bir sorun olmayacağını düşnüyorum. Ben Tengriyi bizi seven ve bizi özgür kılab bir ATA gibi görüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili 1. Unknown, Tengri sadece izler size karışmaz,O sadece bir yaratıcıdır,bizlerde onun bir parçasıyız. Tengri sizi özgür kılamaz, sizin kendinizi özgür kılmanız beklenir, bu İslâmîyet değildir. Tengri'nin sevgiye veya ibadete ihtiyacı yoktur, sizden hiçbirşey istemez.Tengri sizin aşkınızın hakkında umursayacağini bile düşünmüyorum, ama kültürel olarak atalar tarafından hoş karşılanmamıştır. Eğer atalardan bahsetmezsek. Homoseksüellik olan bir şeydir reddedilemez. Eski dönemlerde reddedilmesinin sebebi kültüreldir, eski dönemlerde bu tür davranışlar garip karşılanmaktaydı, çünkü bügünkü fazla değildi. Bu yüzden insanlar bu kişileri zayıf gördü ve öldürmeyi seçti. Eski Türklerde but sıklıkla görülen bir şeydir. Zayıf ölür bozkırın kuralı budur. Unutmayın ki bu eski bir düşüncedir, o zamanın şartlarında bu Uygun görülmüştür ama devir değişmiştir.
      Bu kesinlikle homofobik bir yorum değildir ama kabul etmek zorundayız ki bazı Homoseksüel insanların davranışlarını daha farklı olabilir, 21. Yüzyılda bu normal karşılansa da o zamanlar değildi.21. Yüzyılda Homoseksüelligin arttığı hatta başka başka terimlerin (bkz. Biseksüel, Panseksüel vs) ortaya çıktığı reddedilemez bir gerçektir ve bu kişiler 21. Yüzyılda değilde o dönemlerde yaşasalardı sonları pek iyi bitmez idi. Bir tek onlarda değil birçoğumuzun sonu iyi bitmezdi. Bizler onlardan farklıyız, dünyada o zamankinden çok farklı. O zamanki tengrism bu zaman ile karşılaştırılamaz gerçekçi olun bizler ataları hiç bir zaman anlayamayacağız.
      Unutmayın ki şimdikiler ileride birinin ataları olacaktır. Bizler birilerinin ataları olacağız. Bizlerde ileriki nesili garip bulacağız. Tengrism'de hiç birşeye karşı nefret yoktur. Bu yüzden burada haklısınız.
      Ayrıca eşitlik hakkında yazmış olduğunuz paragraf kulağa ilginç geliyor, ama ne yazık ki kadın erkek eşitliği hiçbir zaman olmamıştır. Bir kadın olarak elbetteki bende bu durumdan memnun değilim. Kadın erkek eşitliği önemlidir.
      Ama bunun nedeni nedir?
      Ne yazık ki dünya çapında genellikle inanılan dinler (Hristiyanlık, Müslümanlık, Yahudilik) kadın-erkek eşitliğini reddetmektedir. Peki bu neden başarılı?
      Elbetteki biz kadınlar bunu durdurmadığımız ve kuzu gibi kabul ettiğimiz içindir. Bunu bir nevi sürü psikolojisi olarak adlandırabilirsiniz. Elbetteki bu eşitlik bir inanç veya din ile sağlanmaz, Bu kültüreldir. Tarihte bu konuda oldukça başarılı olan toplumlarda mevcuttur. (Bkz. Amazonlar)
      Biliyor musunuz bilmiyorum ama bu günlerde Dünyada bu konuda bir çok çalışmalar yapılmaktadır hatta bazı ülkelerde yasalar bu konu hakkında yeni düzene uyması için değiştirilmektedir. Yeni nesillere kadınlar genellikle erkek üstünlüğünü kabul etmez, bu nesil yaşlılar tarafından garip karşılanmaktadır. Aslına bakarsanız bu nesillin her bireyi genellikle Baby boomer veya X kuşağı üyeleri tarafından garip karşılanmaktadır. (Z kuşağının 2005 sonrasının yarısının biraz salak ve çok alıngan olduğunu reddetmiyorum da.)
      Unutmayın ki bardağın iki tarafı vardır, hayatta iki taraftan bakmayı deneyin inanın ki bu size hayatta da büyük yardımcı olacaktır. :)
      Sonuç ise şudur;
      Unutmayın tarih işlemektedir ve işlemeye devam edecektir...
      Herşey hiç beklenmedik bir anda değişebilir ve değişmektedir.
      // Bu yazı sadece yarım saat içinde yazılmıştır hatalarımı affediniz. //

      -Anonim smile

      Sil
    2. çiçekçi böcekçi liboş komünİT feminİTLER sizi. doğaya saygıymış doğanın amk. biz Türklerin iki büyük düşmanı vardır. 1-Doğa 2-Diğer milletler. doğaya karşı yapılacak tek bir şey vardır. onu kontrol etmek.

      Sil
    3. "BENCE"ni sikeyim senin

      Sil
  2. Yukardaki yorum yazan arkadaş şu an ki Tengricilikte eş cinsellik kabul görür demiş. Hayırdır sen kendini Gök Tengrinin gölgesi Cengiz Han veya Atilla mı zannediyorsun. Kafana göre fetva veriyorsun? Ya sen Gök Tengri inancını İslam mı zannettin ki bulunduğu kabın şekline girecek? Bazı kişilerin ılımlı islam veya ılımlı hristiyanlık modası gibi Tengriciliği de kendi emellerine alet ettiklerini görüyoruz. Tengri inancı Türklerin öz inancıdır. Öyle eşcinsellik falan bu kutsal inançta yerini alamaz. Gök Tanrıya inanan kişi her şeyden önce savaşçılığa iman eder. Savaş, intikam, bozkır yasaları Tengricilik için en önemli öğelerdir. Türkçülüğü bozdunuz bari Tengriciliği bozmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Türkçülüğü bozdunuz bari Tengriciliği bozmayın." Diyen Anonim 2.
      Affınızı buyururum ama yazınızı okurken beyin hücrelerim zedelendi, lütfen biraz okuyun ve açık görüşlü olun. Tengricilik diye birşey yoktur. Tengrizm vardır. Bu tarihsel inanç ve yaşam tarzını siyasal düşüncelerinize alet etmeyin.
      Ayrıca sizin dediğiniz "iman etmek" Tengrism'de mevcut olan birşey değildir. Bu tip inanışlar, Müslümanlık veya Hristiyanlık gibi dinlerde mevcuttur. Tengrizm bir din değildir.Yanlış yerde olduğunuzu düşünüyorum. Açıkçası sizin bu inanışı tamamen yanlış anladığımız bellidir. Muhtemelen buraya Diriliş Ertuğrul vb. İzleyerek gelmişsiniz. Tengrizmde öncelik doğaya saygıdır. Cengiz Han'ın sırf bu yüzden bir köyü idam ettirdiği tarihte kayıtlıdır.
      Eğer umudunuz eski günlere dönmek veya Birleşik Türk Devletleri ise bunun mümkünatı yoktur. Bu sadece bir rüyadır. Türkiye nüfusunun çoğunluğunun Türk olmadığınıda hatırlarım herkesin %100 Türk olmasında imkansızdır. 21. Yüzyılda olduğumuzu aklınızda bulundurun. Ayrıca Homoseksüellik var olan bir şeydir ve reddedilemez.
      -Anonim smile

      Sil
    2. kendi kafalarına göre bir göktanrı uydurmuşlar. bunlar batılı piçlerin ajanları. eskiden düşmanımız komünüzmdi. sovyet emperyalizminin uşaklarıydı. bugünkü düşmanımız bunlar. Türklüğün içine femnimz ibnelik topaçlık oğlancılığı sokmaya, kadın erkek eşitliği birey bire birey diye cak cak sakız gibi ağızlarında tekrarlayarak kadınları koparmaya, götlerini kaldırmaya ve erkek düşmanlığını yerleştirmeye çalışyıorlar. Bunların tek antidotu Türkçülükten geçer.

      Sil
    3. bu yazdıklarının aynısını liboşlar da yazıyor.solcular da yaziyor Türklüğe, Türkcülüge düşman görüşlerinizi bize tengricilik diye yutturmaya kalkmayın. biz sizin nasil soysuz oldugunuzun çok iyi farkındayiz

      Sil
    4. çok doğru söylemişsiniz. bunlar Ilımlı-islam gibi Ilımlı-Türkçülük/Tengricilik akımı üreten amerikanın ajanları. odtüde bunları gördük göktürk bayrağıyla ibne bayrağını yanyana tutarak yürüdüler. neymiş başbuğ ATATÜRK bugün yaşasaymış homoların evliliğini desteklermiş. ULAN! BAŞBUĞ ATATÜRK yaşasaydı alayınızı istiklal mahkemelerinde sallandırırdı.

      Sil
  3. En yüce kamlar, çift tözlü olanlar diye geçer, eşcinsellik ilişki olarak olmasa da Kamlar arasında özellikle Hermafrodit olanlar daha yüce daha kutsal kabul edilirler.

    YanıtlaSil
  4. İkinci Anon çok boş yazmış. Aynı gördüğüm dindar müslümanlar gibi konuşuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimse o cok dogru demis. müslümanligin ne oldugu belli de siz nesiniz. türk desem türk değilsiniz, arap değil, k.rt degil ermeni değil, rum değil, hiristiyan degil, yahudi degil, komunsit degil, cingene misiniz nesiniz amk. ben soyliyim amerikancisiniz. ibnelik bati emperyalizminin ateistilke birlikte lokomotif gibi getirdigi neo-misyonerliktir. arapciliga karsi savasmaktan icimize sizan gavatı kebirleri unuttuk.

      Sil
  5. Yukardakilere cevap:
    1- Gök Tengri diye bir şey yok. Sadece Tengri. Tengri kelimesinin için "gök" dahildir zaten. İki kere katmak saçmalıktan öte gitmez.
    2- Eşcinsellik Tengri inancında yoktur. Erkek+Kadın eşleşmesi için yaratılmıştır. İkisinin bir olması fıtrat olarak Tengri inancında belirlenmiştir.
    3- Muhtemelen eşcinseller ilişkiye girdiklerinde veya normal birisi birine tecavüz ettiğinde suçlu kişi uzuvları atlara veya gerdirilmiş ağaç dallarına bağlanarak vücutları kopartılıyordu. (Kaynaklarda geçen olaylardan)
    4- Yukarıdaki fevri cevap veren ergen arkadaş, "Gök Tengriciliği İslam mı zannettin de bulunduğu kabın şeklini alacak?" demiş. Muhtemelen sana İslam diye bazı şeyleri yutturmuşlar ve akıl olarak düşük olduğun için kanmışsın. Orada öyle yaptık ama burada böyle olsun gibi bir anlayış İslam'da yoktur. İslam en net dindir. Sadece inanç boyutunda olanlarda ise en net inanç Tengri inancıdır.
    5- YAZIDA YANLIŞ BİLGİ VAR. Şamanların genelde eşcinsel kişiler arasından çıktığı araştırmaların var olduğu yazılmış. 1/ Araştırma günümüz ve yakın tarihte şamanlık yapanlar için 2/ Şamanların eşcinsel olduğu değil, eşcinsellerin şamanlığa yönelmesi 3/ Eşcinsel eğilimliler değil, aralarda kalmış cinsiyetlerden yönelim var, görünüş olarak tutarsızlıkları saptanabilir.

    YanıtlaSil
  6. Peki tamam antik Türklerde homoseksüellik yoktu, o ypktu bu yoktu. O halde:
    1-Dünyada artık normal kabul edilen bu durum hakkında tavrınız nedir? Mesela homoseksüel evlilikleri tasvip ediyor musunuz? Türk geyler ve lezbiyenlere ne yapacaksınız?
    2-Homoseksüellik eril toplumlarda olur? Peki kadın homoseksüeller hakkında ne düşünüyorsunuz?
    3-Homoseksüel evli çiftlerin çocuk sahibi olabilmeleri hakkında fikriniz nedir?
    4- Trans kadın ve erkekler ne olacak?
    5-Veganlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
    6- Bugün bir çok ara cinsiyet türü var. Bunlar hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. soruya çok açık ve net vevap vereyim: AMINIZA KOYACAZ. istediğin anlamıyla düşünebilirsin. TÜRKlerin içinde sizin gibi kanı bozuk batı ajanlarına yer yok. top sektirir gibi sizide siktire siktire, yavaş yavaş ama devamlı surette bu toplumdan temizleyeceğiz. yarrağınızı kopartıp götünüze ağzınıza sokacaz. ülkede büyük bir arınma gecesi yaşanacak, merak etmeyin

      Sil
  7. Bir halt dusundugu yok. Muslumanlardan duydugu ezberleri tekrarliyor. Gelelim bozkirda ne olacagina, topluma faydali olana kimse birsey demez, ortadogudakiler gibi kotulemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Götünü siktiren adamın da; o kadar kadın varken hemcinsine sulanan adamında getireceği faydayı sikeyim. Ne ayaksınız lan siz? Göktanrıcılık veya sizin deyiminizle Tengricilik Türkçülük demektir. Türkçülük de Atsızcılıktır. Atsızcılar gerçek Atatürkçülerdir. Atsızı beğenmeyen Türkçü olamaz. Olsa olsa sosysuz bir piçtir. Atsız'ın gerçek mirasçıları biziz. Amkmun y-chplileri

      Sil
  8. lan Tigr:er yöneticileri sizden daha samimi_Adamlara bak Türkçülük diye ibneliği savunuyorlar. ibneden Türkçü mü olur? Nihal ATSIZ'ın kemikleri sızlıyordur. Bu sayfayı kim yönetiyor? kesin çeçen ilterişin adamları bunlar. Yok o zaman öyleymiş de yok bu zaman nüfus çokmuş da bilmem ne.. hadi ordan batının ajanları sizi

    YanıtlaSil
  9. Sevgili saldırgan arkadaşlar gay'ler sizi zorla gay yapmayacak ... Bu kadar neden öfkelisiniz ? Bu tip konuşmanız , bu tarz şiddetli tepkiler, bastırılmış gay olabileceğinizi hissettiriyor bana.. Lütfen yardım alın bu ,tek başınıza değilsiniz.. Ben hep üzülürüm; yalnız insanlar.. Gökyüzünde ki atalar yardımcınız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göktanrıcılıgın da içine ettiniz. siktiğimin üçüncü sınıf Türkçüleri.

      Sil
    2. bu da yeni cikmis. eskiden "homoseksüellik", "ibenilk" derdik. simdi neymis hakaret olmasın diye "escinsel demeliymirsiz". bir de bunlara karşı olunca hemen yapistiriyorlar sen gizli ibnesin diye. ah ulan yüce atamiz Cengiz Kağan mezarından kalksa da bir kez dha dünyaya hükmetse. bunların alayını halılara serip fillere cignetse

      Sil
  10. 1)Tengricilikte peygamber yoktur. Bunun için ekstra bir de bana kitap gönderildi diyen bir adam gibi yaşamana da gerek yok .
    2) Kutsal kitap yoktur. Sizi yargılamaz. Verilen ceza örfi hukuk gibi bir şey bunun dinle ne alakası var.Fazla arap düşünüyorsunuz.
    3) Gayet felsefi ve yaşam tarzı odaklı bir din. Seneler sonra insanlar kolektif bilinçten bahsederken Türkler bunu yaşamış.
    4)Teslimet değil katılım esassa neden eşcinseller de bir parçası olmasın bu bilincin. Sizi mi ...lar. Gerçekten ne bu korkunun temeli acilen tedavi olun.
    5) Amerikan emperyalizmi falan ne alaka ya Orta Asya'dan gelmiş ataların senin neyin kafasını yaşıyorsun gerçekten? Sen ne üretiyorsun mesela? Türklüğe ne kattın? Ülke bambaşka bir yer oldu, kaç kere sokağa çıkıp sesini çıkardın?
    6)Eşcinselliğin tanımı bile yok o dönem muhtemelen içine kötü ruh girdi diye bir sürü insanı katlettiler. Bu gerçek.
    7) Bozkır kanunları olsa gökkuşağı desenli okumla hepinizi alnınızdan vururdum ki ırkım doğal seleksiyonla daha zeki bir hâl alsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bozkırda yaşasan o gökkuşaklı oku senin götüne sokarlardı önce. ve evet siz Amerikan ajanısınız ibnenin evlatları. bahadır abinizin mk. Türkçülüğü/Atsızcılığı/Atatürkçülüğü sizin gibi götveren piçlerden temizliyeceğiz.

      Sil
    2. AMERIKANIN AJANI DIYO Bİ DE MAL MISIN SEN AMINA KODUGUMUN OROSPU EVLADI GIT ARASTIR BI MAGRADA Mİ YASIYOSUN

      Sil
    3. Büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir. madem oyle yazalım.
      ÖNCELİKLE HOMOLUK, İBNELİK, LGBTCİLİK TÜRKLERDE HİÇBİR ZAMAN OLMAMIŞTIR. BU TARZ ŞEYLER ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜN KOL GEZDİĞİ YERLERDE OLMUŞTUR. ÇİN, İRAN, ROMA-BİZANS, EMEVİ-ABBASİ ve OSMANLI SARAYLARINDA BOL BOL GÖRÜLÜR. TANRILARINI BİLE İBNE YAPAN YUNAN-ROMA UYGARLIĞININ MİRASÇISI AMERİKAN İMPARATORLUĞU BUGÜN BU İDEOLOJİYİ SAVUNMAKTA VE ELİNDEKİ BÜTÜN İMKANLARLA DÜNYAYA POMPALAMAKTADIR. AMAÇ, DÜNYA NÜFUS ARTIŞINI DURDURMAKTIR. BİLHASSA ERKEK NÜFUSA OYNANIYOR. BU İŞ ÇOK TEHLİKLELİ YERLERE VARACAK. SON İBNE YÜRÜYÜŞÜNDE "Buradayız, sapkınız, çocuklarınız için geliyoruz!" DİYE ATILAN SLOGANLAR, DURUMUN NEREYE GİDECEĞİNİ GÖSTERİYOR. BUNU GÖREMEYECEK KADAR KÖR DEĞİLSENİZ, AB/D'YE FARKINDA OLMADAN HİZMET EDEN "UYUYAN AJAN" STATÜSÜNDESİNİZDİR. YAKINDA AŞK AŞKTIR PAROLASININ ARKASINA SIĞINILARAK, PEDOFİLİ, ZOOFİLİ, NEKROFİLİ DE MEŞRULAŞTIRILACAK!!
      2-AÇ KULAĞINI İYİ DİNLE, TÜRKÜMSÜ İBNE! GELMİŞİNİ GEÇMİŞİNİ SİKTİRTME ŞİMDİ KAHPE KASIĞINDAN FIRLAMA ESKORT EVLADI!!! BUGÜN TÜRKÇÜ LGBTYİ SAVUNANLARIN NASIL AMERİKAN TAPICISI, BATI SEVDALISI OLDUKLARINI GAYET "İYİ" GÖRMEKTEYİZ. OLAN BİTENİN FARKINDAYIZ. SİZ "HEM TÜRKÜM HEM İBNEYİM, GEYİM" DİYORSANIZ, BİR KERE TÜRK OLMANIZA İMKAN YOKTUR. KESİNLİKLE TÜRK DEĞİLSİNİZ. MENTAL OLARAK DA HASTASINIZ!!! KENDİNİZİ TÜRK SANAN TÜRKÜMSÜLERSİNİZ. BATININ TÜRKİYE'DE YAPTIĞI TOPLUMSAL OPERASYONUN BİR PARÇASISINIZ!!! FONCU PİSLİKLER!!!İSTEDİĞİNİZ KADAR BİZE KÜFREDİN, ÖYLESİNİZ!!!
      3-BİZE MÜSLÜMAN DİYE DE İFTİRA ATMAYIN!! ŞAMANLIKLA, GÖKTANRIYLA, TÜRK MİTOLOJİSİ VE TARİHİ, TÜRK KÜLTÜRÜ, TÜRK TÖRESİ VESAİR NE VARSA HEPSİNİ YALAMIŞ YUTMUŞ BİRİYİM. YUKARDA SİZİN GİBİLERİNE KÜFREDEN ARKADAŞLAR DOĞRU DİYORLAR. GÖKTANRICILIĞIN İÇİNE ETMİŞSİNİZ!!! ATALARIMIZIN GÖKTANRI DİNİ BARIŞ DİNİ FİLAN DEĞİLDİR. SİZ KİMLERDEN BESLENİYORSANIZ, BUNLARIN AMACI TÜRK MİLLETİNDEKİ ÖZE DÖNÜŞ FARKINDALIĞINI SAPTIRARAK; NEW-AGE AKIMLARI veya NEO-PAGANLIK GİBİ BİR YERE SÜRÜKLEMEKTİR. NAMUS, SAVAŞ, AHLAK, KAVRAMLARINI TAMAMEN YERLE BİR EDEREK; BÜTÜNÜYLE PASİFİZE OLMUŞ, BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN MANTIĞIYLA BİR TÜRKLÜK DİNİ KURMAK HEDEFİ, BİZİM GİBİ GERÇEK TÜRKÇÜLER VAR OLDUĞU SÜRECE ASLA GERÇEKLEŞTİRİLEMEYECEKTİR!!!!!

      Sil
  11. TENGRİ bizim tercihlerimize karışmaz. İster savaşçı ol ister evde oturan pısırık birisi ol. Yeter ki kendin ol. Bırakın başkalarının tercihlerini de kendinize bakın önce. Yok Türklerde homoculuk yoktur, yok Cengiz Han olsaydı kellenizi alırdı... Bu orta çağ kafasıyla devam ettiğimiz sürece hiçbir halt başaramayız. Kim kendini nasıl istiyorsa öyle tanıtır ve yaşar. Bu özgürlüğe ulaşmanın yoludur. 21. yy'a gelmişiz, hâlâ bu tür konuları tartışıyoruz. YETER ARTIK YETEEEER!!! Birbirimizi yemekten asıl düşmanlarımızı unutuyoruz. Belli ki öyle bir asimile olmuşuz ki bu zamanda bile kafa kesmekten bahsedebiliyoruz. YÜCE ATAMIZ ATATÜRK bizi bu halde görse mezarında ters dönerdi herhalde. Bizim BİLİM, SANAT VE TEKNOLOJİ ile uğraşmamız ve yüce ırkımızın neler yapabildiğini tüm dünyaya göstermemiz lazım. O yüzden bırakın artık bu bedevi düşüncelerini de biraz olgunlaşıp insanları kendi tercihleri ile kabul edin. HEPİMİZ EŞİTİZ. ULU TENGRİ'Yİ diğerleriyle karıştırmayın ve iyi bir insan olmaya gayret gösterin. Eğer hâlâ daha burada eşcinselliği yerden yere vuracaksanız YÜCE MİLLETİMİZ'in iyi ve güzel günlere ulaşmasına daha çoook zaman var demektir.
    TENGRİ BİZ MENEN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lan bi siktir git orospu çocuğu. sen hemcinsini sikecen diye bize batıyı mı kakalıyorsun? batının da senin de ta amk. senden türkçü değil kürkçü olur ancak orospu evladı. sizide suri itleriyle bearaber göndermek lazım burdan. gidin onlarla sikişin. ibne dölleri sizi

      Sil
    2. Kesinlikle, surilerle afganlarla pakilerle birlikte bunları da şutlamak lazım. Kendileri ibne bunların, gelmiş Türkçülük içine ibnelik katıyorlar. Asal reis haklıymış zamanında, herifle çok dalga geçmiştik halbuki. İşte bunlar hep üçüncü sınıf Türkçüler. Piknikçi tayfa. Türkçülük maskesi altında Batıcılık Amerikancılık, ibnelik feministlik yapıyorlar. kafa yapıları solcularla aynı.

      Sil
  12. Tengrizmde saygı vardır. o batının ajanlarısınız diyen piç kuruları daha saygının ne olduğunu bilmiyorlar. kimse size sulanmaz merak etmeyin. Türk olduktan sonra homo olmanın da bir önemi yok. ırkından olanı kabul etmeyen de en büyük anti-atsız'dır. hâlâ islam kafasından çıkamamışsınız. zavallı yobazlar sizi. daha da laf edecekseniz şunu söyleyeyim:
    "VELEV Kİ İBNEYİZ..."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. islamı da seni de sikiyim. senin tengri ismini ağzına almaya hakkın yok. ne lan bu böyle. iyice türkçülerin arasına karışmış bu ibne oğlu ibneler. sizin yedi ceddinizi sikerim orospu dölleri. yarrak seven varsa pakistana afganistan suriyeye gitsin aq.

      Sil
    2. kral utanmssn agzına verecen he

      Sil
    3. sizin mantığınıza göre Türk olduktan sonra hırsız da olabilir, pedofil de, zoofil de nekrofil de. Yeter ki Türk olsun. Yakında bunlar da gelecek zaten. kim bu ibneliği savunuyorsa ya kendisinde ibnelik vardır, ya da foncudur. Amerikan sentezli Türkçülüğe geçit yok!

      Sil
    4. ne o lan zoruna mı gitti batının ajanı demeleri. Evet oğlum asıl piç kuruları sizsiniz. ajansınız lan ajan!!! Bir gram Nihal Atsız okumamışsın gelmişsin burda bizlere anti-atsız diyorsun. hassiktir ordan götelek.

      Sil
  13. homolar doluşmuş buraya. nasıl bir site oğlum burası. milliyetçimisiniz ibnemisiniz belli değil amk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- İbne değil eşcinsel
      2- Hem eşcinselim hemde Türkçüyüm
      3- Çok boş konuşmuşsun

      Sil
    2. 1-eşcinsel değil İBNE
      2-Hem ibne hem Türkçü olunmaz
      3-boş konuşan sizsiniz

      Sil
  14. burdoa küfür eden yavsaklara!
    1-biz turkcu degiliz. ırkcı hic degiliz. alman ve nazi ozentisi nihat atsizin zırvaları da umrumuzda degil
    2-escinseller size tecavuz etmeyecekler, sizi zorla escinsel yapmayacaklar
    3-amerikan ajani gormek istiyorsaniz aynaya bakin. siyasi tarihinizi iyi okuyun o liderinizin/liderlerinizin nasil cia,mi6 uzantisi olduğunu gorursunuz. atsiziniz da almanlardan para alirken iyi tabi...
    4-ataturk sizin gibi irkci degildi. ilericiydi. bugun yasasaydi lgbtyi desteklerdi.
    5- yukarda bi arkadasin yorumuna imzami atarim. ayrica eklemek isterim. bozkir kanunu olsaydi sizi gokkusagi renklerine boyadigim atlara cignettirridim.
    6-21. yüzyildayiz ve bucaga gore hareket etmeliyiz. belki o ortadogu dinlerini terketmis olabilirsiniz ama kafaniz ayni. tengrizm sizin sandiginiz gibi savas diini filan degildir. bunlar islamdan etkilenen atsiz gibilerinin uydurmalaridir. gerck huzur tengrizmdedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihat Atsız değil NİHAL ATSIZ. ve ATSIZIN YARRAĞI GÖTÜNE GİRSİN. Amınakodumun batıcı, liboş, beyaz türkü, iftiracı götveren orospu çocuğu!!!!!!!

      Sil
    2. Doktor rozenbaum'un dikkati sayesinde virolog luc montaqnier eşcinsellerde hiv'i keşfettiğinde, eşcinselliğin bir bulaşma yolu olduğunu zannettir. halbuki eşcinsellik ve non-binary cinsiyetler bulaşma yolu değil kalıtsal hiv enfeksiyonunun neden olduğu bağışıklık sistemi hastalıklarıydı.
      insanın orjini hiv enfeksiyonuna maruz kalmadan dünyaya gelmiş insandır. günümüzde anadoludaki türkmenler arasında hala bulunmakla birlikte sayıları oldukça azdır. homo sapiens ise hiv enfeksiyonuna maruz kalma sürecini tamamlamış ve kalıtsal hiv enfeksiyonu sürecine geçmiş ve evrim yolculuğuna çıkmış bir kuyruksuz maymundur.
      Hiv enfeksiyonuna maruz kalmamış insanda başka bir ifadeyle türk ırkında eşcinsellik yoktur. kalıtsal olarak hiv taşıyıcısı olan homo sapiens populasyonlarında ise lut kavmi örneğinden de anlaşılacağı escinsellik salgınları artarak devam eder.

      Sil
    3. 👏👏👏👏👍

      Sil
  15. kimse kimsenin ajanı filan değil. eşcinsellik bir gerçekliktir buna göre çözüm üretmek gerekir. kendi yaşadıklarımdan örnek vereyim. şu an 32 yaşındayım. Amerika'da yaşıyorum. ilk kez 15 yaşında farkına varmıştım. ben hayarımda asla bir erkekle evlenemem. şimdi benim gibi olan bir çok insanın sorularına geçelim
    -Eşcinsel bir kadın olarak eşimi yine bir türkten mi seçmeliyim? şahsen görüştüğüm japon biri var ama emin olamıyorum. (bu arada belirteyim. eşcinsel çiftler için burda halen "wife-husband, yani karı-koca" diyorlar. ben buna katılmıyorum. karı koca heteroseksüelliğe ait bir şey. bence "eş" demek daha doğru)
    -düğünü hangi âdetlere göre yapmalıyız? Anadolu adetlerine göre davullu zurnalı mi, şaman tarzında mı?
    -çocuk sahibi olmak istedğimizde durum nasıl olacak? burda sperm bankalarından suni dölenme yoluyla yapılıyor. anonim donör çoğu. ben türk olup olmadığını nasıl bilicem.
    - boşanma, miras olayları nasıl olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Türk" küçük harfle başlamaz büyük harfle yazacaksın. Yazmıyorsan, sen ya trolsün, ya da nerde olduğunu bilmeyen bir chdpkklı TÜRKÜMSÜ bir orospusun başka bir şey olamazsın. (daha yukardaki anonim arkadaş, ifadeni beğendim gerçekten bunlar TÜRKÜMSÜ'dürler.) sen zaten lezo olmasan da kimden peydahlandığı belli olmayan bir piç doğururdun. Sizler Türkçülüğün içindeki truva atlarısınız. Sizi paket edeceğimiz günler yakındır...

      Sil
  16. eşcinseller de üreyebilir. merak etmeyi soyunuz kurumaz. toplumun devam etmesi için biyolojik erkekten sperm kadından da yumurta aldınmı çözülür bu sorun. ha eğer mesela gay ler kendilerinden çocuk sahibi olmak istiyorsa erkeğin hücrelerinden yumurta yapılabiliyor. onu alıp karşı erkeğin spermiylede döllersen yine olur. aynı ley lezbiyenler içinde geçerli. boş yere ırkçılık yapmayın. milliyetçilik bu değil. Atatürk yaşasaydı böyle yapmazdı. siz anca atsız denen neonazi herifle övünüyosunuz. yazık size. bide Tengrici olacaksınız dkdkss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zırvalıyon lan sen amkdouğum. Homoların çocuğu olursa İBNENİN EVLADIndan başka ne diycez, hiçbir şey!!! Ayrıca bir ibnenin bir lezonun Türk olmasına imkân yoktur. Çingenedir veya devşirme bir soysuzdur. Uluğ Türkçü Nihal Atsız Bey'e neo-nazi diyen bir kevaşe, ancak yarrak avcılığı yapsın amk. Eskiden feysbukta Tigir:Er diye bi sayfa vardı. Adamlarla ne dalga geçerdik. Türkçü ve Tengrici olmadıklarını söylediklerinde de az küfretmemiştik sayfalarına gidip. Herifler her konuda yerden göğe kadar haklı çıktılar. Burayı okurlarsa eğer kendilerinden özür diliyorum. Ulan Türkçü(!) ibneler! Ne kadar çoğaldınız lan siz. Aslında bunun sorumlusu yutub tivitır fenomeni ateist&beyaz-Türkçülerle; Amerikan saksocusu, eski gladyo artıklarının beslemesi bahadır piçi gibilerinin propagandaları. Neyse, merak etmeyin, Atsız'ın fedaileri günü geldi mi gereğini yapacaklardır. Etnik özürlülerin bir numaralı düşmanı Rıza Nur Beğ'in TÜRKÇÜ PARTİ programı eksiksiz uygulanacaktır. O günün gelmesine de az kaldı.

      Sil
    2. Türk LGBT bireyleri vardir! Nihat Arsız NEO-NAZİ'dir. Tipine baksaniz zaten nasil bir hitler hayrani oldugunu görürsünüz. 73 millete bir gözle bakmayan birey Tengrici olmaz, olamaz!!!! Tengriciler türkçü değildir!! Bunu anlamaniz için ne yapalim? atsiz denen hitler özentisinin kitaplarini mi yakalim??? sorsam hepiniz müslüman değilsiniz, ama kafaniz ayni o ortadoğu dinleri gibi! LGBT bireylerine ajan diyen orospu cocuklari siz magarada mi yasiyorsunuz! kac tane LGBT bireyle gorustunuz, kacinin sorunlarini dinlediniz? Atatürk'ü de kendi sapik neo-nazi fikirlerinize alet etmeyin. Atatürk yasasaydi LGBT hareketini desteklerdi. riza nur demissin o pic kim? siz atsizcilarin kafasi nasil bir travmada, nasil bir beyin amciklamasi yasiyorsunuz siz ya! riza nur degil mi Atatürk'e her türlü hakaret ve iftirayı atan ha? turkcu parti programiymis!! hic okudun mu ne yaziyor al bak!
      II-İkinci ve Esaslı Tedbirler
      1-İlk Tedbirler
      Madde 20: Mustafa Kemal'in heykelleri imha edilecek ve bunları yapanlar cezalandırılacak
      Neyi savunuyorsunuz oglum siz hala! Avrupa bile o nazizim iedolojisini terk etti. yaptiklari hatalari duzeltmeye calisiyorlar. ozgur bireyler yetisiyor. siz gelmis nitah atsiz da bik bik bik otuyorsunuz. kim takar atsizi!!! Ataturkculuk, tengricilik, milliyetçilik bu degil. bakin gecen ay hollandada iki escinsel turk kizimiz gayet sade bir torenle evlendi. ne var bunda. turk bir erkekten sperm aldilar mi ikisinin de cocugu olacak, eee, neye karsinisiz? turke dusman mi olacagiz? islamiyet cok baskici ve totalitaryan geliyordu o yuzden ciktim, yillarca ateist olarak dolastim simdi Tengrimi buldum. fakat Tengricilik sizin sandiginiz gibi bir sey degil. siz islami tengricilk saniyorsunuz! tengricilikte herkeze esit davranmak vardir, kimseyi zorlamamak vardir, herseyden once saygili olmak vardir. asmak kesmek yagmalamak talancilik Tengricilikte yoktur. atsiz gibi nazilerin uydurmalari bunlar. tengrizm baris dinidir. savas isteyen seriatci olsun amk!

      Sil
  17. bu sitedeki bütün yazılanları ve altındaki yorumları okudum. en son burada yazmaya karar verdim. 10 sene oluyordur beni o sayfadan ana bacı söverek atmışlardı. Ama bugün geldigim noktada tigirer yöneticilerinin ne kadar haklı olduklarını anlıyorum. Sizin savunduğunuz şey Göktanrı veya götünüzden uydurduğunuz gibi tengiri dini filan değiil. Siz kızılderililere özeniyorsunuz. sizi özendiriyorlar. islamcılık zaten bitti. yükselişte olan şey milliyetçilik, Türkçülük. yeni dalganın önüğnü kesmek için hemen batıdaki sjw formatlı bir milliyetçilik anlayışı ortaya atıldı. milliyetçi olamayacak kadar yumuşak götlü olanlar da bunu Türkçülük diye yiyorlar. sürekli ağızlarda bir doğa, kadın, özgürlük, huzur lafı var. bunlarla pozitif bir aşağılama, başka türlü sömürme yapılıyor farkında değil misiniz, anlamıyor musunuzz amk? hayır kardeşim! ibnelik lezbiyenlik troluk, aşağılık iğrenç bir şeydir. Atatürk desteklerdi diyorsunuz bir de!! amk herkesin kendi Atatürkü var. Ne memleket. ideoloji orospuluğunun nirvanası! Atatürk, evet mslüman falan değildi ama batının da her bokunu alacak kadar özenti biri de değildi. inkılaplarını iyice incelerseniz, zaten tüm dünyada ne varsa işine gelen tarafını aldığını görürsünüz. lgbt denen küresel çete destekli sivil terör örgütü Türkiye'de asla yaşayamayacktır. Yaşatmayacağız amk! Bi de Tengiri barış dini diyorsunuz! Barış ne? Savaş ne? Atalar boşuna dememişler "hazır ol savaşa, barış istiyorsan" diye. sizin amacınız ne? nasıl bir kafa yaşıyorsunuz? hippi misiniz amk! Tigir:er yöneticilieri boşuna biz Tengirci/şamanist filan değiliz dememişler. bizden önceki nesiller ne kadar korkak, pısmış veya ikiyüzlü olursa olsunlar biz Türkçülüğü gereği gibi uygulayacağız. sert ve tavizsiz! Türkçülükte lezoluğun, ibneliğin, götverenliğin yeri yoktur!!! ayrıca islam, islamcılık, şeriatçılık nasıl gericilikse, 5000 yıl önceki gibi yaşama arzusu da gericiliğin kralıdır!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve sen şimdi kendine Atatürkçü diyorsun değil mi? Güldürme beni ya, Atatürk'ün bizzat LGBT'yi desteklediği anlaşılan söylemleri mevcut, o sikik beynini azıcık çalıştırmaya karar verip tarihi kayıtlara bakacak olursan görürsün zaten. Bir de Tigir:er övmüşsün. Sizin gibiler yüzünden bazıları milliyetçiliği ırkçılıkla karıştırıyor. Laikliğe müslimlerden daha fazla zarar verdiğinin farkında değilsin amk. Asıl küreselci sizsiniz. Hitlerin denen yarım akıllının açtığı bok çukurunu kurtuluş olarak görüp sonrasında lağımlaşmış beyninizle ota boka ahkam kesen bir zihniyetin artıklarısınız. Bunu atsız denen orospu çocuğu bu millete musallat etti zaten, siz de devam ettiriyorsunuz. Sizden ricam müslolarla siktirin gidin şu ülkeden de artık rahatça yaşayalım

      Sil
  18. islam denen zırvalığın etkisinden çıkamamış birkaç atsız özentisi, gelmiş burada eşcinselliğe sövüyor. siz kimsiniz be? haddinize midir ki eşcinsellikle uğraşıyorsunuz? madem o kadar çok seviyorsunuz, gidin orta asya ya amq. sizin gibi gericilerden de kurtulmuş oluruz. bir kere Tengri'yi arap allahına benzetmeyin. O öldürmeyi emretmez, yaşatılmasını ister. bir olmamızı, Türk olarak yaşamamızı ister. son zamanların en büyük Türk'ü Atatürk tamamen yenilikçi bir insandı. sizin arap gibi düşünen nazi piçi atsız'ınıza benzemez. LGBT bireyleri vardır. hatta iddia ediyorum burada "lgbt ölsün" diyenlerden daha da Türkçüyümdür. sizin Türkçülüğünüz ancak gönül eğlendirmektir, gerçek Türkçü olamadınız bari insan olun diyecem de nerdeeee?

    YanıtlaSil
  19. ulan şimdi bu ibne ibne yorum yazanların adresini bilecektim ya. hepsini götünden sikmesem adam değilim. o zaman görürsünüz Türk'ün yarrağı nasılda acıtır. amına kodumun travesti piçleri. sizin o ay diyen dilinizi koparır itlere yem ederim kanı bozuk piçler. siktirin gidin amerikaya aq

    YanıtlaSil
  20. Sayın Admin, Neden bu tür yorumlar yapılmasına izin veriyorsunuz? İnsanlar eşcünselliği tengriciliğe bağlıyor, bunun yapılması zorunuza gitmiyor mu? Nasıl Tengriciliktir bu ya? Gerçi hoş görünmeyi amaçlayıp islamdakü gübü mürit toplamağa çalışıyorsanız kendinize Tengrici demeyin lütfen. sizinki anca hoş gözükmek olur.

    YanıtlaSil
  21. en maskülen en türkçü en kemalist en tengrici sizsiniz tamam. sizin akp zihniyetinden hiçbir farıknız yok. objektif yorumlayamıyorsunuz olayları. sadece it gibi havloyorsunuz. beyninizle değil sikinizle düşünüyorsunuz. gerçekleri görmek istemiyorsunuz. sadece kendinizi düşünüyorsunuz. yarın öbür g0n eşcünsel çocuğunuz olduğunda anlarsınız neyin ne olduğunu. tabi anlayacak beyniniz kalmışsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sene 2017: "kemalistten türkçü olmaz", "bu tengrici türkçüler filan hep chpli beyaz türklerin piçleri"
      Asal abi, Cafer abi ne kadar haklıymışsınız...Ergenler bilmez, Tigir:Er efsanesi.

      Sil
    2. doğru dedin kanım. değerlerini bilemedik adamların meydanda bu elitist piçlere kaldı

      Sil
  22. Türk halkı bugün neyse o zaman da oydu. Yani o zamanlarda da eşcinseller vardı. Burada atsızı yere göğe sığdıramayan velet fikirli eniklere sesleniyorum: istediğiniz kadar h#tler'cilik oynayabilirsiniz. Sizin Türkçülüğünüz bir ayağı çukurdaki bahçeli kadardır ancak. sadece slogan atarsınız ama iş Türkçülüğe, millete katkıda bulunmaya geldiğinde hepiniz sünepe avam kılığına giriyorsunuz. Sizin o hakaretlerde bulunduğunuz LGBT'liler sizden daha fazla çalışoyorlar bu memleket için. Ne bilimden ne tarihten ne de felsefeden anlarsınız ama sorsalar en Türkçü, en faydalı vatandaş sizlersiniz. Madem size göre Tengrizm savaş temelli bir inanıştır, o halde bu çağdaş zamanda teknolojimizin ilerde olması gerekir ki kendimizi savunabilelim ama sizin gibi hayata at gözlüğüyle bakıp gerçeklikten ve pozitif bilimden bi bok anlamayan köylü takımı cahiller olduğu müddetçe bir gram yol alamayacağız. Sizler sadece süslü sözlerle gaza gelen sözde milliyetçilersiniz ama elbet sizin de sonunuz gelecek. Zaten böyle bir dünyada böyle bir kafayla fazla yaşayamazsınız. Yaşasanız da kimse sizi siklemez. Atatürk'ün dediği gibi "Hayatta en önemli mürşit ilimdir, fendir" Sizin gibi lağım farelerinin bu sözü anlayabilmesi için milyon yıllar geçmesi gerek ama buna gerek kalmayacak. Gerçek Tengri inancı sizin gibi sahtekarların elinden kurtulup hak ettiği yer olan modern ve çağdaş düzenle birleşince sizin gibi aklını kurt postu karşılığında kiraya vermiş nikah arsızcılar otomatik olarak bitecek zaten. Not: Nikahın a*apça karşılığının sikmek demek olduğunu bildirmek isterim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.