Şans Getiren Semboller

Soru: Tanrıcılık'ta Kişinin üzerinde taşıdığı şans getiren semboller var mıdır?

Altaylı Kam Akay Kine bu uğur getiren nesneler hakkındaki soruya şöyle yanıt vermiştir:

"Eğer ben Tanrı'nın oğluysam, bana kimse kötü emel yapamaz, kimse nazar edemez. Tanrı'dan türeyen kişi herhangi birinden kaçmak zorunda değildir. Eğer kendinin Tanrı'dan türediğine inanmıyorsa, yanında semboller taşır ve ucuz bir büyücü haline döner.

İnsan üstünde ancak aile damgalarını taşımalıdır. Aile damgaları giyside olmalıdır. Bunlar eskiden atlara da takılırdı. Evlenince de düğünü hazırlayan ulus, keçeden döşeğin başına erkeğin damgasını işler. Evlilik söz konusu olduğunda iki döşek üst üste iğne ile dikilir. Bir kumaşı iki döşeğin üstüne salar ve dikerler. Bu, birlik olsun anlamına gelir.

Geleneksel giysilerdeki semboller koruma amaçlı değildir; onlar Gök ile temas için yapılır. Daha sonradan bu semboller koruma amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Çünkü, insan agresif olunca, eşitlik prensibi bozulunca bu sembolleri koruyucu olarak kullanmak istemiştir.

Yaşayan insan üzerinde aslında, onu geliştirici sembol olmalıdır. Bu nedenler her zaman aydınlık ve ak hayvanları simgelemek ya da Gök ile irtibatı sağlayan sembolleri kullanmak gerekir. Haç, daire, gökkuşağı renkleri, Güneş, Ay bunlar doğadan alınmış Gök ile irtibatı sağlayan sembollerdir.

(Önemli Not: Unutmayın, haç simgesi paganlardan Hristiyanlara geçmiştir. Daire içindeki haç; güneşi simgeler.)

Tengri inancındaki haç, tüm çizgileri eşit şekildedir, çarmıha benzemez. Almanların svastikasının kökeni bizdedir. Bizimki Gök'ü temsil eder. Bizdeki swastika Güneş yönüne doğru döner, Güneş'e doğru, Güneş istikametinde hareket eder. Hep yukarıya doğru giden, aydınlığı temsil eden bir şey, ama Almanlarınki bizimkinin tersine çevrilmiş halidir. Bu haçın tersine dönmesi agresiflik işaretidir, agresif olayları temsil eder. Karanlık güçleri harekete geçirir.

Tengrici Haç Sembolü

Tengri Sembolü
İnsan vücudu 3 dünya olarak kabul edilir; yani yukarı, orta ve Aşağı Dünya gibi düşünülür ve semboller de ona göre yerleştirilir. Örneğin başta yani vücudun yukarı bölümünde koyun kürkü (göksel hayvan) aşağı bölgelerinde kara hayvan kürkü taşınır.

Nazar Boncuğu ve Kökeni

Bizde de nazardan korunmak için taşlar vardır. Bu taşlar daha sonraki dönemlerde kullanılmaya başlanmıştır. Nazar boncukları bizim soyumuzun bilgilerini kaybetmeye başladığı dönemde kullanılmaya başlanmıştır. Soyunun bildiklerini bilenler için, bu taşların önemi yoktur.

-Gök Tanrı İnancının Bilinmeyenleri

Üzerinizde Taşıyıp Gök ile Temas Kuracağınız 24 Oğuz Damgası


Türk boylarının damgaları, Oğuz Türkleri için bu damgalar kullanılabilir. Ancak genel olarak Anadolu'ya geldiğini bildiğimiz Türkler, şu damgaları da kullanmışlardır:

9 yorum:

  1. Eğer ben Tanrı'nın oğluysam, bana kimse kötü emel yapamaz, kimse nazar edemez
    Eğer kendinin Tanrı'dan türediğine inanmıyorsa, yanında semboller taşır ve ucuz bir büyücü haline döner

    Merhaba sormak istediğim birşey var
    Semboller yoksa nazar neden var
    Ve nazar nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Tengrici değilim. Gönül isterdi ki, inanci tümüyle uygulayan biri size cevap yazsın. Ama anladığım kadarıyla, iyi ve kötü enerjiler daima her inanç sisteminde var, Tengricilik dahil. Nazar da kötü enerji. Bildiğimiz geleneklerden çok bir farkı yok sanki burada da. Yaptığımız işler, seçimlerimiz, bazen de bizden öncekilerin seçimleri bu kötü enerjiyi oluşturabiliyor. Kıskançlık da kötü bir enerji. Dolayısıyla etrafı fazla cezbetmeden mütevazi olmak, vs. bu enerjiyi üzerimize çekmememizi sağlıyor. Işin ilginç tarafı, bu konuda Tengricilik diğer inanç sistemlerinden çok daha mantıklı bir tavıra sahip gibi. Ama nazar boncuğunun amacı, dikkati oraya toplayıp, enerjinin hedefi olmamayı sağlamak. Umarım biri daha yazar burada! :)

      Sil
  2. Doğu
    Sayenizde İslâmıma daha da sarılasım geldi.Söz uçar yazı kalır.Kitap yok, elçi vb yok sadece atadan gelen ve günümüzde uygulanması neredeyse yüzeysel adetler var.her din doğaya saygı duyuyor( bu ayrıcalık değil) ama Lâââ ilahe illallah derken ki “L” nın uzatılışının sırrını kimse bilmiyor, kur’anımın tek bir harfinin kutsallığını ve daima güncelliğini kimse umursamıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortadoğu masalları. Arap değilseniz sizin dininiz değildir.

      Sil
    2. Sarıl canım sen..biz TÜRK olduğumuz için kan çekiyor tanrıcılığı..yani
      Zorlama ortadoğu inançları bize kalben yabancı ve herzaman uzaktı,ve günümüze kadar gelen gelenekleriyle ,uzak kalacak.. yaşasın tengrizm

      Sil
  3. Evet bu tamga Güneş sembolü dür
    Pagan sembolüdür . Bu tamga ve semboller Türklere özel bir sembol de değildir dünyada bircokn milletde inanışta vardır.
    ;)

    YanıtlaSil
  4. lütfen akıllı olun, islam dini yokken , türkler vardı.islamın asya topraklarındaki mezalimini unutmayın.kime inanırsan inan o senin işin.önce türk ol türk kal ve kadına saygı göster eski türklerde olduğu gibi.dikkat buyurun göktürkçe hızla öğreniliyor asıla dönüş başladı. iki tarafında allah deyip birbirini öldürdüğü çagımızda islamın kendisine çeki düzen vermesinin zamanıdır.önce birbirimizi sevelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne doğru bir tespit..onların dini onlara bizim inancımız bize..ne mutlu TÜRKüm diyene!!🇹🇷🐺

      Sil
  5. bütün ırklara ayrı ayrı dinler gelmiştir. sadece türk ırkına gelmemiştir.. ÇÜNKÜ onlar gönülden kandan TANRIYA BAĞLIDIRLAR..ÇÜNKÜ HEP VE SADECE TANRIYA BOYUN EĞMİŞTİRLER..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.