Gök Tanrı İnancında İbadetler

Gök Tanrı İnancında İbadetler
(Tengricilik'te İbadetler)



Türklerin öz ve milli dini olan Gök Tanrı inancı (Tengricilik) hakkında sorulan en önemli sorulardan birisi, nasıl ibadet edileceğidir.

Tengrici olmak isteyen araştırmacı kişiler, öncelikle Tengricilik'te ibadetlerin ne şekilde yapıldığını öğrenmek istemekteler. Biz de Tengrici Türkiye olarak, Tengrici ibadetlerin neler olduğu konusunda sorularınızı çok kez aldık.

İbadet başlığı altında yayınladığımız bütün yazılarımızı buradan okuyabilirsiniz: Tengrici İbadetler

Tengrici İbadetler - Yıllık Ayinler


Bu resimde de gördüğünüz üzere, yaşayan Tengrici topluluklarda (özellikle Sahalarda) yılda 4 kez temel ayin düzenlenir ve Tengrici ibadet olarak anlatabileceğimiz bu 4 ayin, şu şekilde yapılır:

Ayin
Yapılacağı Tarih
Yapılış Şekli
Yeni Yıl
21 Mart
21 Mart’ta güneşi karşılama töreni yapılarak yeni yıla giriş kutlanır. Müslüman Türkler de bunu Nevruz adı ile kutlar. Bu gün, sonbaharda tedarik edilen yiyecekler azaldığı için et ve tuz orucu tutulur ve bu oruç sayesinde arınma (arçı) yapılmış olur. Bu zaman “ak-temiz” denir.
Güneş Bayramı
21 Haziran
Güneş Bayramı yazlığa geçerken yani en uzun günün yaşandığı gün yapılır. Bu ayin çayırda yapılır. Güneş karşılanır ve gelecek yıldan ne beklediğimizi, ne dilediğimizi içimizden dileyerek uygun bir yere çaput ile bağlarız.
Ay Bayramı
21 Eylül
Ay bayramı kışlığa geçerken yapılır göl, ırmak, nehir veya deniz kıyısında yapılmalıdır. Böyle olması o günün ay ve suya bağlı olduğunu göstermektedir. Bu ayin ev içinde gerçekleştirilir ve çok kişi davet edilmez. Bu, üstteki güçlerden algış alma yani temiz ve parlak gücü içe çekme ayinidir. Algış su ile ulaşır, o yüzden ayin su yanında yapılır.
Tañkha
21 Aralık
Kışın yapılır ve geleceği görme ayini olarak bilinir. O yüzden gizlice ve sadece ev içinde yapılır.

Bu ayinler genel olarak doğaçlama yapılır. Kımız tüketilir, saz çalınır ve özlü deyişler okunur. Atalar ruhu adına iyi dileklerde bulunulur.

Gün döngülerine göre yapılan bu ayinler, insanların doğa ve evren ile bağlantıya girmesine, enerji değişmesini, paylaşmasını, dilekler dilemesini sağlayan günlerdir. Bu ayinler insan, doğa ve evren enerjilerini dengeliyor ve düzenliyorlar.

Yine de bu özel günlerde ne yapmanız gerektiği konusunda emin değilseniz, şu Arınma Ritüellerini deneyebilirsiniz.

- Ayinler Saha Yakut Türklerinden, Ludmila Egorova - Töre'den alınmış ve düzenlenmiştir.

89 yorum:

  1. Peki gündelik ibadetler yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenlikler. Namaz gibi gündelik bir ibadet Tengricilikte bulunmamaktadır. Üstelik 'ibadet' kelimesini kullanmamızın sebebi, Türk okurlarımızın daha iyi anlamasıdır. Aslında ibadet kelimesi 'kul-köle' kökeninden türemedir. (Arapça). Bu da Tengrici öğretiye uymayan bir anlayıştır. Günlük olarak yapmamız gerekenler, topluma ve çevreye karşı olan ödev ve görevlerimizdir.

      Sil
    2. Tamam çok teşekkür ederim. Esenlikler.

      Sil
    3. Got laleleri tenricilik sirk tir ananizda tenriyi iyi bilir

      Sil
    4. lan siktir git şurdan amına kodugumun arabı

      Sil
    5. Suheylan terörist grubundan bir üye gibi konuşup burada kendini göstermen iyi olmuş.

      Sil
    6. Gök tengri diye birşey yok bu sizin uydurmaniz yeri göğü yaratan yüce allahin ol derse olur allahtan başka ilah yoktur şükürler olsun Allahima namazı orucu farz kıldı bize oturup bilmediniz gerçek olmayan bir şeye inancaniza Allaha sukredin

      Sil
    7. Sen (sözde)dininin ibadetini yaparken üşenen aciz varlıksın. Dinini anne baba akraba'dan öğrenen hiçbir şekilde araştırmadan okumadan bakmadan direkt olarak o dine yönelen sefil bir kişisin. Masallar ile uyutulup yalanlar ile kandırılan bir kişisin. Tanrıya şükür ki sizin gibi değilim değiliz. Çöl bedevileri sizi.

      Sil
    8. Ulan at ağızlı ütü aleti alsan kullanma klavuzuna bakarsiniz . Ama sizi gönderen Allah'ı öğrenmek için gönderilen peygamberleri ve kitapları inkar edersiniz . Ulan patronunuz maasiniza 500 lira zam yapsa köpeği olursunuz yada şöyle soyliyim Allah kulum o iki gözünü bana ver 100000000000000 TL sana vericem dese vermezsin ama sana bedava onları veren Allah'a sukretmezsin. Utuyu kullanma kılavuzu olmadan doğru kullanamayacağı gibi Allah'a da kitapsız peygambersiz ibadet edemezsin . Hadi sen şimdi git belgesel izle bilim kurgu filmleri izle . Bilimsellik kas biraz tamam biz gericiyiz millet uzaya çıkarken geri kaldık madem coooook zekisiniz siktirin gidin çıkın uzaya am bitleri sizi tutan yok . Uçak mühendisi olucam dediniz de engel mi olduk . Anca laf tuvalet fırçası bile bı boka yarıyor siz safi israfsiniz . Acaba babaniz ananiz sizi böyle görse o gece sexe Tevbe etmezler miydi ?hadi şimdi yallah Çin'e AMK çocukları bu ülke yüzyıllardır ezanlarin altında var ve hep var olacak begenmiyorsaniz ülkeden çıkış kapıları mevcut de siktirin şimdi

      Sil
    9. Hem islam diyorsun hemde küfür ediyorsun dinini mı temsil ederek konuşuyorsun yoksa cahilliğini mi allah kelimesi ail-lah dan türeme ibranice kökenli bir sözdür araplarda allah olarak dile getirilir bizde tengri resme bakarsan 25 30 lu yaş arasındasın sığır gibi sadece hamallık yapmışsın beyin taşıdığını düşünüp içinde saman taşımışın

      Sil
    10. Bu inanca geçmek için napmak lazım cevap verin beyler

      Sil
    11. hiçbirşey yapmak gerekmiyor kardeşim sadece yılda bir kere yapman gereken ibadetlerin var tabiki zorunlu değil ama bu sana kalmış
      sadece kalben inan ve islam denen Araplaşma eylemini unut (tabi müslümansan

      Sil
    12. Suheylan denen it oğlu it doğru konuş lan şerefsiz herif.

      Sil
    13. Allahınızı kitabınızı sikerim sizin adam olun

      Sil
    14. 🤗🤗

      Sil
  2. İslam ne halt olduğu belli bir dindir uzak durulması gereken bir virüs .. fakat İslam organları gibi hareket edip Tengri yi buna alet etmek İslam kadar aşağı dusmusluk olur ! Kendinize gelin şaşırmayın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuvalet fırçası bı boka yarıyor sen bı boka yaramazsin . Fazladan döl israfisin

      Sil
    2. omer faruk sikktir lan oç senin ne işin var burda ipne siktirr git burdann

      Sil
    3. Tengri biz menen...

      Sil
  3. Bu prensipler Sayın Yaşar Paşaoğlu'nun şahsi prensipleri midir yoksa Gök Tengri inancının prensipleri midir?
    Bu prensipleri okuyana kadar ciddi biçimde Gök Tengri inancını benimsemeye çok yakındım ama ne yazık ki yukarıdaki prensiplerin çoğu birbirinden kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenlikler. Bu prensipler Tengri inancının gerekleri değildir. Yaşar Paşaoğlu beyin kendi görüşünü yansıtmaktadır.

      Sil
    2. YENİ İLAHİ
      Uzun, çılgın, gaybette, gözlerim solmuş,
      Gök Tengriden yep yeni, son ilahi inmiş,
      Müminlerin başına kıyamet kopmuş,
      Sünni, şiya, alevi, bir birine girmiş.

      Laik, laik, laikim, ezansız günler,
      Gök Tengriye tabiyim, sesim benim yolum,
      Solda, sağda, her yerde, canlı ölüler,
      Deist veya ateist, olmuş benim dostum.

      Uzun, çılgın, gaybette, gözlerim solmuş,
      Gök Tengriden yep yeni son ilahi inmis,
      Müminlerin başına kıyamet kopmuş,
      Sünni, şiya, alevi, bir birine girmiş.

      www.buyukturkkaganat.com

      www.turkkaganligi.com

      You tube: Zülkarneyn TV

      Sil
  4. Hepsi tamam ama ceza evi kapatmak cok mantıksız. 800bin suclu girip çıkıyor ortalama her yil hangisi ile bas edilecek

    YanıtlaSil
  5. yaşar bey gerçekten kendi görüşlerinizi evrensel prensipler gibi yansıtmışsınız :)

    YanıtlaSil
  6. Yaşar,beni güldürdün. Allah'da seni guldursün diyeceğim ama senin inancına göre benim duamın senin için bi ifadesi olmayacak, ne desem bilemedim ki, neyi yaşı yorsun içinde Yaşar? Valla işin zor ve kardeş " Allah kolaylık versin diyecem" onu da diyemiyorum.Ne içinden çıkılmaz bi duruma soktun beni Yaşar ya!

    YanıtlaSil
  7. Tengricilikte meni akıttığımızda yapılması gereken bir şey varmıdır?
    ve bir sorum daha var...
    Tengricilikte meni akıttığımızda başımıza kötü bir şey gelir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meni akıtmaj oldukça foğal ve normal bir durumdur. Yeterince temizlenmeniz yeterlidir. Başınızda kötü bir şey gelmez.

      Sil
    2. Yeterince derken? İslamdaki gusül gibimi?

      Sil
    3. Hayır kardeşim sadece üzerine bulaştırma bulaştıysa da orayı bol su ve sabun ile temizle . Sadece ahlak kuralları için geçerlidir bu. Tengricilikte doğal bir olay olduğu için temizlenmesen bile bir şey fark etmez aslında

      Sil
  8. Bu yazilanlari hoşlukla karşiliyorum ama Tengricilik inancina neden siyasi farklar katiliyor anlamiyorum
    Tengrįcilik inaci hristyanlik ve Islamdan once mövcut olmuşdur
    Şimdi Tengriciliyin hangi kitabinda ve ya bir kanununda öteki dinler mürted ve ya heram buyurulmuş?
    Bu barede bir aciklama yapa bilirmisiniz?
    Şu an dunyada yaşayan turan halklarinin cogunlugu Islamdir ve onlarin inancina dokunmak en azindan ahlaksizlikdir eger ki Tengricilikde ahlak prinsipleri varsa daha tutarli bir deliller koymaniz gerekiyor
    Ben turanciyim dogru bur kalkinmanin tarafindayim ama ki batınin sifarişiyle birşeyler yapiliyorsa sonuc bu sitelerde kalicak
    Saygilar
    Tengrinin selami olsun herkese.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenlikler. Yaşar Paşaoğlu Beyin yorumu ile sitemizin bir alakası yoktur. Tengriist Prensipler ve Ahlak Kitabı şeklinde paylaştığı şeyler kendisinin ürünüdür. Tengricilik ile alakası yoktur. Bu nedenle yaptığı yorumlar silinmiştir.

      Sil
  9. Tengricilik ALLAHın İSLAMdan önce gönderdiği bir dindir fakat hristiyanlık ve yahudilik bozuldugu için günümüzde bu dinde geçersizdir ama gelenek gibi bu bayramları kutlayabilirsiniz örneğin çaput bağlamak yerine ALLAHA dua etmek gibi kutlayabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tengriciliği allah mı yolladı ? Hmm demek geçersiz. Tarih dersi veriyor musunuz ümstadım :/

      Sil
    2. Tengricilik din değil inançtır inançlar dinlerden daha çok samimi ve doğaldır.
      Mesela bütün dinlerde yaratıcının adı farklı telafuz edilir örneğin allah gad göt ilah Rab gibi ve bütün dinlerde şunun iddasını yapar biz yaratıcı ile konuştuk bize adını allah dedi gad dedi almanca göt dedi ilah Rab gibi ve kök Tengri inancında ise şöyle denir biz onunla konuşmadık adını bize o demedi biz ona 8000 yıldır Gök Tengri dedik ortadaki ibneliği çözün.
      Ayrıca dinler adem.ile hava dan çoğaldığını idda eder peki ozaman dünyada 8 farklı kan gurubu var adem ile havva iki kan gurubunda ise 6 adet kan gurubu nerden çıktı malum kan ya annenin yada babanındır dışına çıkamaz çıkarsa çocuk piçtir.
      Ne diyor dinde biz parmak izini insana özel yarattık halbuki gorel,şempaze ve kuala larda da parmak izi mevcuttur ve şunuda unutmayın dünya 8 ırktan oluşuyor 8 kan gurubu 8 ırk

      Sil
    3. Bu yaratıcı bütün dinlere adını başkamı demiş ;))

      Sil
    4. Cok güldüm. Hem Allah a inaniyorsun hemde kitaplarini redediyorsun. Bune simdi😆😆😆

      Sil
    5. Tanrı'nın kitap gönderdiği ne mağlum?

      Sil
  10. Gök Tengri inancına nasıl geçilir ve atalarımızın ruhları için dileklerimizi ilettikten sonra bişey dicezmi mesela islamda amin deniyor Tengricilikte birşey deniliyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin atanin amina koyim atami kaldi

      Sil
    2. Ulan süheylanmısın nesin siktir git o.ç

      Sil
    3. Hakan ve kadir bakın gerizekalılar su dünyadan tuvalet fırçası bı boka yarıyor ama siz ikiniz ve sizingibiler sadece fazladan döl israfsiniz .babanız ananizin yerine beni çatır çatır sikseydi keşke . Ama siz olmasaydiniz

      Sil
    4. orospu cocugu ömer faruk uyar12 Kasım 2018 13:45

      Ulan orospu cocugu ömer ananı sikerim senin allahını sikerim bak siktir git orospu cocugu ömer anneni çatur çutur sikerim senin çocuk allahını da peygamberini de siktirtmeden git arap orospu cocugu

      Sil
    5. Alaş! Diyeceksin Kandaşım.

      Sil
  11. Gök Tanrı İnancına geçmek için herhangi bir ritüel yok ama nüfusta değiştirmeye kalkınca maalesef yok seçeneklerde iç işleri bakanlığına müracaat ettik eklenir diye düşünüyorum eklenmezse hukuk yolu açık zaten

    YanıtlaSil
  12. Diğer günler gün dönümlerine denk gelirken Eylül ayındaki neden ekinoksa denk gelen 23 Eylül değil de 21 Eylül?

    YanıtlaSil
  13. Hepinizin amina koyim ne tenricilikmis ya insallah bu tenricilik bogazinizda kalir geberip gidersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke nefret kusmak yerine biraz saygı duysan ya da en azından bilgi almaya çalışsan, salak insan

      Sil
    2. Kesin bu pezevenk urfalı veya mardinden gemmlen araptır hem türkün öz milli dinine küfür ediyor hemde bizim ülkemizde yaşıyor Tengri inancına göre arapları öldürmek diye bir ayet varsa ben tengri dinine geçecem

      Sil
    3. Anca küfür edersin. Dinin de bunu emrediyor zaten.

      Sil
    4. GÖTÜNÜZÜ YIRTMAYIN HERŞEY BAŞLADIĞI YERE DÖNECEKTİR SEN GİT ŞU İBRAHİM SURESİNİN 4. Ayetini OKU GEL BANA NE ANLADIĞINI ANLAT TÜRKÇE KONUŞAN ARAP

      Sil
    5. MAĞDEM ÇOK DİN HAYRANISIN 9 YAŞINDAKİ KIZINI VERİRSİN 50 YAŞINDA MÜSLÜMANA;))

      Sil
    6. suheylan lan ipne seni bi yerde görsem duvardan duvara vurup sikerdim o.ç. siktir git lan burdan mal insan

      Sil
  14. Suheylan senin burada işin yok yanlış gelmişsin arap taklidi seni

    YanıtlaSil
  15. facebook grubunuz varsa katılabılırmıyım acaba?

    YanıtlaSil
  16. ZUHUR EDİYORUM
    601
    Atamın doğru izinde olmuşum hayran,
    Arabın yolunda boşa ben sönmem,
    Belalar dinden yağıyor başıma her an,
    Laiklik Tengriye geçiş bir dönem.
    602
    Senin bahçende izleri topluyor Akşener,
    Sana uzaktan terlik atıyor Kemal,
    Hain Bahçeli saraylı bahçede kör fener,
    Dehşet, rezalet, toplum olmuş sanki mal.
    603
    Mundar nesili sarmışlar türbanlı kara kargalar,
    Günde beş vakit boşa hopörler uluyorlar,
    Dinci çeteler gibi geldiler ampüllü kafalar,
    Şimdi kırıklar gibi dağılıp susuyorlar.
    604
    Manevi evrimi Araplar göre göre şaşacak,
    Koy Yavuz Selim itilsin sellere,
    Türklerin Tengrisi Allahı tekme ile kovacak,
    Yok olsun, gitsin, geldiği yerlere.
    605
    Mahvetmiş Türkü o pis dinbazlı bir naz,
    Batırmış bizi çoktan yalan iman,
    İkisi bir arada asla yaşanmaz,
    Ya tengrist olursun yada müslüman.

    YanıtlaSil
  17. GÖK TENGRİDEN GELEN İLK HAKİKAT

    Sevgili insanlar ben bütün dünyadaki insanlara sesleniyorum, ben Gök Tengriden gelen ilk elçi, Dünya Hükümdarı, Büyük Türk Kağanı. Bu dünyada kıyamet günü hiç bir zaman olmayacak, çünkü öyle bir talimat Gök Tengriden hiç kime verilmemiş ve verilemez. Bu yüzden Gök Tengri o kıyamet günü denilen yalanları yasakladı. Ama eski çağın sonu 24.12.2016 da oldu. Bu dünyada tanınmış olan dokuz dininde sonu oldu. Şimdi bütün var olan eski çağın dinleri son benzinde yürütülen eski arabalar gibi sürükleniyor. Gerçek inancın temeli ahlakın, bilimin ve adaletin bütünlüğüdür.
    Bu dünyada insanlar beni dokuz bin yıl beklediler. Artık dünyada ALTIN ÇAĞ dönemi başlamış. Cinlere kulluk eden kötüler tarafından ben yaklaşık 40 yıl kapalı kutunun içindeyim. Bu dünyada insanların varoluşuna tam dokuz bin yıl oldu. Bu dünyada dokuz bin yıl önce tek ve gerçek yaradan olan Gök Tengri ilk önce benim ruhumu yarattı dokuzuncu enerji boyutlarına göre, şimdiki İstanbula ait olan topraklarda, sonra başka insanların ve canlıların ruhlarını.
    Yahudiler diyorlar Moşiah gelecek, hristiyanlar Mesih diyorlar, müslümanlar Mehdi diyorlar. İşte gelecek olanların hepsi gelmişler, bende gelmişim.

    1. Donald Tramp, Moşiah
    2. Fettullah Gülen, Mehdi
    3. Tayyip Erdogan, Deccal

    Gök Tengriden Türklere çok özel bir misyon verilmiş bu dünyayı gelecek olan felaketlerden kurtarmak için, cünkü Türkler ahlaka, bilime ve adalete en çok önem veren insanlardır. En büyük evliya olan Atatürk bu gerçekleri gizlenen vasiyetinde yazmış.
    Ben Almanyada ormanların içinde yalnız yaşıyorum. Çok sayıda farklı hayvanlar ve farklı kuşlar benim yanıma taplanmışlar, hepsi büyük bir sevinç içinde. En kısa zamanda bütün dünyadaki insanlarda sevinecekler.
    Ben önce İstanbulu feth edecem, sonra Avrupayı, sonrada bütün dünyayı. Bütün dünya bir federal devlet olacak. Ama her şeyden önce bütün var olan Türk devletleri bir Federal Türk Kağanlığı catı altında birleşecekler. Gök Tengriden gelen ilk hakikata hiç bir güç engel olamaz. Bin yıllardır insanlar hep yalan hikayelere ve yalan mücizelere zorla inanmışlar. Şimdi ilk kere gerçek mücizeleri görecekler. Yeni çağın en önemli olan altyapılarını ben tek başıma üretmişim.
    Son yıllarda beni rüyalarında yaklaşık dokuz yüz milyon insanlar görmüşler. Benim beyaz kıyafetim ve beyaz sakkalım var, omuzlarımda dokuz köşeli beyaz yıldızlar, kırmızı rengin üstünde. Beni televizyon ekranlarından görenler hemen tanıyacaklar. Bu dünyaya İsanın ikinci gelişi olmadı ve hiç bir zaman olmayacak, ama benim ikinci gelişim gerçek oldu.

    Yeni çağın baslangıçı için bu dünyada çok sayıda bilgiler var:
    1. 2012 de Maya takvimin sonu olacak ve tengrizm adında bu dünyada yeni takvim ve yeni saat üretilecek
    2. Dünya Hükümdarın özel beyaz kıyafeti ve beyaz sakkalı olacak, doğum günü 3 Mayıs perşembe günü olacak
    3. Dünya Hükümdarı yeni çağın önemli olan dokuz yeni değerlerini kendisi üretecek
    4. Üc büyük dinlerin arasında din savaşları başlıyacak
    5. 2016 yılın sonuna kadar Büyük Okyanusta 9 Salomon adaları suyun altına batacak
    6. 24.12.2016 Dünya Hükümdarı eski dünyanın sonunu ilan edecek
    7. Nostradamusun kehanetlerine göre 2019 da bütün dünya Dünya Hükümdarını hissedecek
    8. Atatürkün gizli vasiyetini Deccal tam tersine kendi çıkarları için kullanacak
    9. 2023 te önce Türk dünyası sonra bütün dünya tek yeni dünya bayrağı altında birleşecek ve 8991 yıl boyunca bu dünyada savaş olmayacak, bütün insanlık huzur, barış ve bolluk içinde yaşayacak.

    Bütün dünyada her insan bu dünyaya tengrist olarak geliyor. Dokuz tanınmış din insanları Gök Tengriden ayırmak için cinciler tarafından üretilmişler. Her din putperesliktir. Bu yüzden her insan Gök Tengriye dönmek zorundadır, ama zorlama olmayacak. Hiç bir damla insan kanı dökülmeden bütün dünya bir federal devlet catı altında birleşecek. İstanbul dünyanın başkenti olacak.
    Yassı adada bütün insanlık için Gök Tengri Kutsal Evi yapılacak. Gök Tengri Kutsal Evi yapıldıktan sonra Küdüs, Kaaba, Ayasofya ve Vatikan eski çağın ibret müzeleri olacaklar.

    YanıtlaSil
  18. ALTINÇAĞ BAŞLADI
    Sevgili insanoğulları, ben Gök Tengriden gelen ilk elçi zuhur ediyorum, kaynak Ali imran suresi 81 ayet, Kuran. Benim doğum tarihim 03.05.1956 da tesadüf değil. Türkiyede 03.05.1944 yılı bir cezaevinde bulunan 9 pantürkist 3 Mayıs gününü Dünya Türkçülük bayramı olarak boşuna ilan etmemişler. Benim doğum tarihimi Said Nursi, Ahmet Feyzi Kul ve internette A9 kanalı olan Adnan Oktar doğrulamışlar. Artık bütün dünya bana iman etmek zorundadır: "Taha süresi 68 ayet".
    Sevgili insanoğulları bu dünyaya ikinci gelişimi ben acıklamak zorundayım. Bana ocak 1978 de Gök Tengriden hakikat ilhamı verildi. 40 yıl zaman geçti. Bu 40 yılın içinde ben dokuz farklı ülkelerde yaşadım. Şu an Almanyada yaşıyorum. Bu dünyadaki insanlar benim ikinci gelişimi dokuz bin yıl beklediler. Beni daha gelmeden önce dışlamak için yahudiler dediler Musanın ikinci gelişi olacak. Musa gelmediği için sonra dediler İsanın ikinci gelişi olacak. İsada gelmedi ve gelmeside mümkün değil. Artık ben kendim geldim.
    Bu dünyada ahlaka, bilime ve adalete en çok önem veren Türkler oldukları için beni Gök Tengri ilk elçi olarak gönderdi. Benim misyonum Dünya Hükümdarı, Büyük Türk Kağanı. Ben bütün insanlık için gelmişim sadece Türkler için değil. Yeryüzünde olan hiç bir din ile benim alakam yok.
    Gök Tengri her zaman Türklere çok iyi değerler vermiş bu dünyayı güzelleştirmek için. Daha iki bin yıl önce, Türklerin "DOKUZ OĞUZ" adında olan milli destanda yazılmış: "Gerçek inancı, bilimi ve adaleti Türkler dünyanın merkezinden dünyanın dört bir tarafına yayacaklar". Bu yüzden 2018 de Yassı adada Gök Tengri Kutsal Evi yapılacak ve sonsuza kadar tek eşsiz olacak, çünkü yaradan tektir.
    Bu yüzden Fatih sultan Mehmet İstanbulu feth etti, Gök Tengriden ilk Türk elçisi gelecek diye. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk halifeliği kaldırdı ve 5 Eylül 1938 de gizli vasiyetini yazdı. Bu yüzden sabetayist yahudi olan İsmet İnönü 10 Kasım 1938 de siyonistlerin ve masonların talimatı ile Atatürkü zehirledi. Bu yüzden Atatürkün 1935 de kapattığı mason localarını İsmet İnönü 1945 tekrar açtı. Bu yüzden 1948 de İsrail devleti kuruldu ve 1949 Türkiye NATO üyesi oldu. Bu yüzden sabetayist yahudi olan Adnan Menderes 1950 iktidara geldi. Bu yüzden İsrail 1950 sonra Türkiyede 72 tarikatı, 250 mason localarını ve PKK terör örgütünü kurdu. Bu yüzden ABD üstlerinde darbe planları yapılıyordu sonra tarikatların ve masonların desteği ile darbeler yapılıyordu. Bu yüzden gizli sabetayist yahudi olan Kenan Evren 1988 de Atatürkün gizli vasiyetini açıklamadı. Bu yüzden sabetayist yahudi olan Turgut Özal tarikatları ve mason localarını güçlendirdi. Bu yüzden rum ve yahudi karışığı olan Tayyip Erdogan 2002 iktidara geldi.
    Müslümanlar Mehdiyi bekliyorlar, hristiyanlar Mesihi, yahudiler Moşiah diyen birisini. Bu dinler benim ikinci gelişimi kendilerine göre uydurma yapmışlar. Ben ne Mehdi, ne Mesih, nede Moşiah değilim.
    Her insan bu dünyaya tengrici olarak geliyor. Ben bütün dünyadaki insanlara sesleniyorum:" Ey insan oğulları, geri, Gök Tengriye dönün, siz Adem oğulları değilsiniz".
    Ben Gök Tengriden verilen hakikat yollarını gösteren ilk elçiyim. Ben tek kurşun sesi çıkarmadan bütün dünyayı feth ettim. Şimdi sadece bekliyorum ne zaman dünya gönülden bana teslim olacak. Ben Altın Çağa ilk giren insanım. Bana Gök Tengriden Altın çağın dokuz en önemli olan değerleri verilmiş.
    Zamanı durdurmak olmaz, ama değiştirmek olur. Zamanı değiştirmek için her şeyden önce saatı ve takvimi değiştirmek lazım. İşte Altın çağın önemli olan dokuz değerleri:
    1. Saat
    2. Takvim
    3. Anayasa
    4. 36 ahlak prensipleri
    5. Zuhur kitabı
    6. Altın çağ bayrağı
    7. Altın çağ marşı
    8. Arması
    9. Gök Tengri Kutsal Evi projesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birader sen şu diğer forumlarda kendini yücelten gavatsın ismini unuttum ama seni biliyorum aınakoyduğumun çocuğu artık şu forumlardan siktir ol git ananı sikeyim ibinenin evladı seni

      Sil
    2. ANAYASA SENİN GÖTÜNÜ SİKSİN ;)))

      Sil
    3. GÖK TENGRİ DİYOR İBNE AYETLERDEN BAHSEDİYOR İBRAHİM SURESİ 4. AYETİ OKUYUP ANLAMAMAZLIKTAN GELENİN MINAKOYUM

      Sil
  19. Maya takvimine göre benim, Nostradamusun kehanetlerine göre benim, kuranda olan Ali imran 81 ayete ve Taha 68 ayete göre benim, yüzlerce hadislere göre benim, bu dünyada var olan bütün bilim kaynaklarına göre benim. Ulan, siz daha kimi bekliyorsunuz?

    YanıtlaSil
  20. ay bayramı göl nehir gibi yerlerin yanında yapılıyorsa nasıl evin içinde yapacağız?

    YanıtlaSil
  21. Bu ayinleri yaparken herhangi bir dua okumak gerekir mi ?

    YanıtlaSil
  22. SUMER TÜRKLERİN İMAN SESLERİ
    (Tengristlerin ezanı)
    Ey, insanlar, ben Gök Tengriye iman ediyorum,
    Gece, gündüz, göklere sevgi ile bakıyorum,
    Koy gelsin Tengriden hep hayırlı kehanet,
    Ey, insanlar, ben tek Tengriye iman ediyorum,
    Koy sarsrn herkesi, ahlak, bilim, adalet.
    Kainatı yaradan yüce Tengri en uludur,
    Seviyorum ben evreni, her an düpedüz,
    Benim ruhum, kalbim, içinden, inançla doludur,
    Paralel hayatta, olmam ne tek, ne öksüz.
    www.tengriyedonus.de

    YanıtlaSil
  23. Tengri inancında köle-kul falan şeyi yoksa yani bu ibadetler insanların kararlaştırdığı kendi içlerinden gelip yaptığı bir çeşit tatmin etme çalışması gibi bir şey midir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır kardeşim bu ibadetler sadece insanların mutlu olması , kendini huzurlu hissetmesi , doğaya saygı duyması , eğlenmesi ve negatif enerjiyi üzerinden atması için kam eşliğinde veya yalnız bir şekilde yapılır.

      Sil
  24. Ya bu mani budist işareti niye illa türklüğe yamamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum bizle alakası yok zamanında budist olduğumuz için bize gelmiş ama bizim değil svastika.

    YanıtlaSil
  25. Bilgiler icin tesekkur ederim.
    Bu arada sizlerde bloguna davetlisiniz :)
    https://gizemlibilgilersepeti.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  26. Kardeşlerim ben GÖKTANRI inancını benimsedim ve yaklaşık 1,5 yıldır Tengriciyim . Ama etrafımdaki insanlara bakınca şunu görüyorum özellikle ağız kopuzu olan müzikler dinlediğim için alay konusu oluyorum. Yılda bir kez yapmamız gereken toyları(dini ritüel de diyebilirsiniz size kalmış)ben geçen sene etrafımdaki insanlar nedeni ile yapamadım. Ayrıca etrafımda benden başka Tengrici olmadığı için de bu diğer insanlara absürük , aptalca bir iş gibi gözüktüğünden ve dışlanma korkumdan dolayı tek başıma da bu toyu gerçekleştiremedim. Uzun lafın kısası inancımı özgür bir şekilde yaşayamıyorum . Bu yüzden Tengricilik hakkında yaptığım araştırmalar doğrultusunda bu sayfanın yazarı ile aynı kanılara varmış bulunmaktayım. Ben de bu özgürlüğümün kısıtlanmasını durumundan oldukça rahatsız olduğumdan dolayı bir Youtube kanalı açtım ve bu kanalda Gök tanrı inancını savunan ve insanlara sevdirmek için uğraşan videolar hazırladım. Ayrıca orta Asya halk müziklerini , doğaya ve hayvanlara verilen zararları da sansürsüz şekilde gösteren videolar hazırladım . Ama şu anda istediğim sonuca varamadım . Yerin ve göğün yaratıcısı yüce GÖKTENGRİ'ye andolsun ki bu yaptıklarımın hiçbiri maddi bir kar amacı taşımıyor ve taşımayacakta . Sizden tek isteğim benim gibi inancını özgür bir şekilde yaşayamayan kandaşlarımızım özgür bir şekilde inancını yaşaması için çalıştığım bu yolda bana yardımcı olmanız. Herkese esenlikler dilerim.
    -NOT-
    Bu yazdıklarımda kesinlikle misyonerlik amacı güdülmemiştir . Sadece Tengricilerin inançlarını hür bir şekilde yaşaması için çabalamaktayım.

    YOUTUBE kanalın ismi :::>> GENGHISID KHANATE (youtube arama kutusuna eu4 battle of lepanto müziği yazarak arka planı siyah ve üzerinde Türk bayrağı olan bir videodan kanalı bulabilirsiniz.)

    YanıtlaSil
  27. adsız başta senin beyninin küflendiğine artık eminim bu kadar uzun yazılar yazarak insanları etkileyebileceğini mi sanıyorsun yazdıkların kendi içinde çelişiyo senden bir bok olmaz boşuna kendini tüketme git bir hastaneye yat bende bir tengriciyim ama bu kadar gerizekalıyı bir arada görmnedim insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçin alay konusu oluyorsunuz emin olmadığınız şeyleri ben en doğrusunu biliyorum diyerek atlamayın meydana akıllı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kurtadam sen kimsin amına koyım

      Sil
  28. Türk tarihinde iki türlü inanç olmuş biri Mesopatamyada Sumer Türklerin Gök Tengri inancı, diğeri Altayda, Sibiryada şamanizm. Şamanizm bilimden uzak olan kulaktan kulağa verilen bir inanç, sanki islam dini gibi bir şey. Ama tengrizm ahlaka, bilime, adalete dayanan bir inanç. Sumer Türklerin tabletlerinde yazılmıştı Gök Tengriden Zülkarneyn gelecek elinde delil olarak Kutsal Sandık ve Hakikat kitabı olacak. Sonra yahudiler Zülkarneyne Maşiyah gelecek demişler, sonra hristiyanlar Zülkarneyne Mesih gelecek demişler, sonra müslümanlar Mehdi gelecek demişler. Kuranda Zülkarneyn hakkında 18 mutlak ayetler var. Ali imran suresi ayet 81, bakara suresi ayet 248, kehf suresi ayet 83 te 98 dahil. Bu 18 mutlak ayetler Sumer Türklerin Kitabı kerim kitabından alınan alıntılar, daha doğrusu çalıntılar. İşte ben Zülkarneyn geldim.



    YanıtlaSil
  29. Ben ne Allaha, ne Tanrıya nede Yehovaya inanmıyorum ben sadece tek yaradan olan Gök Tengriye inanıyorum

    YanıtlaSil
  30. Benim Zülkarneyn, iki zamanın sahibi olduğuma 28 delil ve kanıtlar:

    1. Vatikanda gizlenen Fatimanın üçüncü sırı
    2. Mustafa Kemal Atatürkün 5 Eylül 1938 de yazdığı gizli vasiyet
    3. Ayasofyada benim sağ elimin izi var
    4. Gök Tengriden bana verilen Altın Çağın Kutsal Sandığı
    5. Gök Tengriden hakikat ilhamı ile bana verilen Hakikat Kitabı
    6. Altın Çağın dünya Anayasası
    7. Altın Çağın Dünya bayrağı
    8. Altın Çağın takvimi
    9. Altın Çagin saatı

    Kuranda benim hakkımda 18 mutlak ayet yazılmış. Ali imran suresi ayet 81, Bakara suresi ayet 248, Kehf suresi ayet 83 ten 98 dahil. İstanbulda Büyükçekmecede Tepekentte yüksek tepenin üstünde Zülkarneynin üç yolculuğu işaretlenmiş.
    Daha çok delil var, ben size 28 delil yazdım.
    Benim Zülkarneyn TV videolarımda görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  31. Çinde bulunan Gök Türklerin piramitlerinde çok gizemli bilgiler var, yani Zülkarneyn geldiği zaman Türkler tekrar bütün dünyaya hakim olacaklar.Çünkü azgın bozguncular, yecüc ve mecüc sürüngenleri, Çinliler, Farslar, Ruslar, İngilizler, Fransızlar, Almanlar, Araplar, Yahudiler, hepsi o bilgilerden korkuyorlar Bu yüzden o bölgeye turistler giremiyor. Çünkü 21 yüzyılda Türkler tekrar bütün dünyaya hakim olacaklar ve 8991 yıl suresi ile bu dünyada Gök Tengri hakimiyeti olacak. Ama her şeye rağmen süreç 3 Mayıs 2019 başladı. İstanbul tek dünya devletin resmi başkenti olacak. Bu yüzden siyonistler 2002 de AKP yi iktidara getirdiler, Türkleri milli yoldan çıkartmak için.Bütün dünyadaki Türk düşmanları helak olacaklar, başta müslümanlar olmak üzere.

    YanıtlaSil
  32. Alman filozof Fridrih Nitzşe Zülkarneyne üst insan demişti ve kendisini üst insanın habercisi olarak tanımlamıştı. Bu yüzden Almanlara demişti "Sizin Tanrınız öldü", çünkü hz. İsa Tanrının oğlu değildi. Prussiyada yaşayan Nitzşe Gök Türklerin son torunu idi. Bu yüzden ahlaksız Prussiya devletinin vatandaşlığından vazgeçti. Bu yüzden ben Zülkarneyn Almanyada yaklaşık 9 yıl oturma iznini bekledim ve sonuçta Almanya devletinin oturma iznini daha almadan önce 23.08.2020 vazgeçtim.

    YanıtlaSil
  33. Said-i Deli'nin Mürhidi. Siktir Burdan.

    YanıtlaSil
  34. Tengri biz menen..

    YanıtlaSil
  35. ULU GÖK DÜNYA DEVLETİ (UGDD)

    Ben iki zamanın sahibi Zülkarneyn, bütün dünyadaki insanların manevi atası olarak, 3 Mayıs 2021 itibaren İstanbulun Avrupa yakasında Büyükçekmecede Tepekentte 45 hektar arsada (Mesela Vatikan 44 hektar)Ulu Gök Dünya Devleti (UGDD) adında dünya devletini ilan ediyorum. Bütün dünyadaki devletler UGDD Anayasasına göre bir federal yapıda baglanacaklar, tek merkezden bütün dünya yönetilecek. Çünkü Gök Tengriden bana 8991 yıl süresi ile dünya hakimiyeti verilmiş, delil Hakikat Kitabı ve Altın Çağın Kutsal Sandığı.
    Bu konuda bütün dünyadaki var olan dinlerde bilgiler var. Bu konuda Vatikanın arşivlerindede çok sayıda gizlenen bilgiler var. Bu konuda Mustafa Kemal Atatürk 5 Eylül 1938 gizli vasiyet yazmış. Bu konuda Kazakistanın başkenti olan Nur Sultan şehrinde Bayterek Kulesi yapıldı (1996-2002).
    Ben iki zamanın sahibi Zülkarneyn Papa Françeskoyu 9 Nisan 2020 görevden aldım ve Vatikan dönemini kapattım.
    Sonra 29 Eylül 2020 Iranın dini lideri olan Ayatolla Ali Homeyniyide görevden aldım. Sünnilerin kışkıran lideri olan Tayyip Erdoganı daha 11 Kasım 2013 görevden almışım ve onun yerine TBMM Meral Akşeneri Cumhurbaşkanı adayı olarak teklif etmişim.
    Bu dünyada büyük sıfırlanma başladı. Artık bu dünyada her şey yeniden başlayacak. Bu dünyada var olan her şey sıfırlanacak, yalan tarih, yalan dinler, yalan emperializm, yalan sionizm, yalancı şeyhler, yalancı mollalar, yalancı papazlar, yalancı hahamlar, yalancı profesörler.
    Bugün Türkiyede yüzden fazla ilahiyatçi profesörler var, ama hiç bir profesör kuranı anlamamış. Bu dünya yaklaşık beş bin yıl oldu Zülkarneynin gelişini bekliyor. Her din kendine göre bir kurtarıcıyı uydurmuş.
    Müslümanlar Mehdi gelecek demişler, hristiyanlar Mesih demişler, müseviler Maşiyah demişler, başka dinlerde kendilerine göre demişler ve demişler. Oysa kuranda 18 mutlak ayetlerde her şey açıktan ifade edilmiş. Ben tekrar ifade etmek istiyorum Ali imran suresi ayet 81, Bakara suresi ayet 248, Kehf suresi ayet 83 ten 98 dahil. Toplam 18 ayet, bu 18 ayetin güncellenmesi gerekiyor, çünkü başka ayetlerin hepsi 9 Mayıs 2019 sıfırlandı.
    Türkiyedeki ilahiyatçi profesörler din üzerinden ekmek parası kazanıyorlar, ama bir kitabı bile anlamamışlar. O şerefsiz ilahiyatçi profesörler çıkıyorlar televizyon kanallarında ve hiç utanmadan konuşuyorlar, sanki bilgili insanlar gibi.
    Ben bütün dünyadaki ülkelerin Dış İşleri Başkanlarına talimatlarımı gönderiyorum. Ben tek kurşun sesi çıkartmadan tek damla insan kanı akıtmadan tek dünya devleti kuruyorum.
    Ben AKP iktidarını tanımam ben TBMM bulunan bütün millet vekillerine sesleniyorum İstanbulda bulunan Hüber Köşkü çok acele bana teslim etsinler.

    https://youtu.be/QWqZrfbWq20

    İki zamanın sahibi Zülkarneyn,
    Yaşar Paşaoğlu Uluata
    Germany

    YanıtlaSil
  36. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE KUTSAL BİLDİRİ

    Değerli millet vekilleri aziz Atatürk demişti "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir". Bu yüzden bugün Türkiye Cumhuriyetinde TBMM daha üstün güç yoktur ve olamaz.
    Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürkün 5 Eylül 1938 benim hakkımda yazdığı gizli vasiyete göre ve kuranda benim hakkımda yazılan 18 mutlak ayetlere göre ben size Kutsal Bildiri gönderiyorum:

    1.Türkiye Cumhuriyetin adı değişecek, yeni adı Laik Türkiye Cumhuriyeti olacak
    2. Türk bayrağında olan hilal devrilecek, hilalin uçları göklere yönlendirecekler
    3. Türkiye Cumhuriyetinin Anayasası değişecek, ama ilk dört madde değismez ve değiştirilmeye teklif bile edilemez
    4. Türkiyede demokrasi dönemi ve serbest ekonomi sistemi kapatılacak
    5.Türkiyede ahlakasi yönetim sistemi ve planlı tengrizm ekonomisi uygulanacak,kağıt parası olmayacak, insanların banka kartlarında altın konturları olacak
    6. Türkiyede bütün mal varlıkları, toprak ve her şey devlet tarafından özelleştirilecek,Türkiyede her şey devlete ait olacak,şahısların üzerinde ne mal varlığı nede toprak olmayacak
    7. Devlet her vatandaşa ev ve iş vermek zorunda olacak, devlet vatandaşına iş veremezse işsizlik altın konturu vermek zorunda olacak
    8. Kuranda 18 mutlak ayetler güncelleşecek ve Hakikat Kitaba geçiş yapılacak
    9. Laik Türkiye Cumhuriyeti Büyük Türk Kağanlığın (BTK) federal devletine girecek

    Değerli millet vekilleri Türkiyede 1945-2021 kadar yecüc ve mecüc sürüngenleri tarafından gizli islamcı devrim yapılmış.Şimdi biz Gök Türklerin torunları kansız ve silahsız o devrimi devirmek zorundayız.
    Türkiyeyi işgal eden islamcılar Necip Fazıl Kisakürekin yazdığı şiiri çok severler "Bir akıl gelecek akılları delirtecek, her şeyden önce devrimi devirecek". İşte ben Gök Tengriden gelen Dünya Büyükelçisi, Büyük Türk Kağanı, Dünya Hükümdarı, gelmişim o islamcıların yaptığı gizli devrimi devirmek için.
    AKP iktidarı, başta Tayyip Erdogan olmak üzere, Laik Türkiye Cumhuriyetin kurulması için yumuşak devrime yardımcı olsalar, Tayyip Erdogan ve onun ailesine dokunulmazlık hakkı verilecek, hayatının sonuna kadar.
    Ama her şeyden önce TBMM dokuz değerli vatandaşlarımızdan oluşan Yüksek Milli Konseyin üyelerini onaylamak gerekiyor, dokuz yıl süresi ile. TBMM millet vekillerin en az yüzde 51 evet dese YMK onaylanmış sayılacak. YMK Cumhurbaşkanı makamın üstünde bir kurum olacak,ama devletimizi Cumhurbaşkanı yönetecek.
    Yüksek Milli Konseyin 9 kişilerden oluşan üyeleri:

    1. Kemak Kılıçdaroğlu YMK Başkanı
    2. Meral Akşener Anatürk
    3. Ekrem İmamoğlu
    4. Mansur Yavaş
    5. Namık Kemal Zeybek
    6. Türker Ertürk
    7. Ümit Özdağ
    8. İbrahim Öztürk
    9. Canan Kaftancıoğlu

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan 3 Mayıs 2022 TBMM benim bu talimatımı onaylamak zorundadır.
    Ayrıntılar benim web sitelerimde:

    Rusça:www.turkkaganligi.com
    Türkçe: www.buyukturkkaganat.com
    Rusça:www.uluturkkaganat.com
    You Tube: Zülkarneyn TV

    Gök Tengriden gelen Dünya Büyükelçisi,
    Büyük Türk Kağanı,
    Dünya Hükümdarı,
    Yaşar Paşaoğlu Uluata

    YanıtlaSil
  37. Lan mis gibi dini nasıl bıraktırmışlar bize ya. Doğraya Doğraya Müslüman etmişler bizi.

    YanıtlaSil
  38. Saçmalamışsınız. İslam Hak dindir. Sadece Arap milletine değil tüm insanlığa gönderilmiştir. İslam'dan öncesi batıldır. Biz Türkler İslam'ın kılıcı, kalkanı, kalesi olmakla müşerref olmuş bir milletiz. hdpkknın Kürt vatandaşlarımıza zerdüştlüğü dayatıp İslamiyet'ten uzaklaştırdığı gibi siz de Türkler'i mi İslam'dan uzaklaştırmaya mıçalışıyorsunuz. Aynı merkezden mi yönetiliyorsunuz?

    YanıtlaSil
  39. Allahı siktim şimdi sıra muhammedde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göt tenrini siktim sıra atanda. şamanist ateist zaferci orospu çocuğu

      Sil
  40. Yorumlarda bu kadar kavga edilmesi üzücü açıkçası

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.