Tengricilik'te Erkek Sünneti (Circumcision)



Müslümanlarca ve Yahudilerce uygulanan sünnet geleneği binlerce yıllık geçmişi olan, yapılan çalışmalara göre Eski Mısır'a kadar dayanan bir dini ritüeldir. Bazı İslam bölgelerinde kadınların da sünnet edildiği görülür.

Sünnet tam olarak nedir?

Erkeğin erkeklik organının (penisinin) başını kaplayan, koruyan derinin tamamen kesilip atılmasıdır.

Sünneti savunan savlar:
Erkek sünneti içinse, hem dini hem de tıbbi argümanlar ileri sürülmektedir. Sünnetin erkeklerde penis, kadınlarda rahim kanserini, bebeklerde idrar yolları enfeksiyonunu, bazı cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve son olarak da AIDS'i önlediği ileri sürülmektedir. AIDS hariç, diğer teoriler ilk ortaya atıldıklarında ilgi çektiyseler de, hastalık riskinin sünnetin kendi riskinden düşük olması nedeni ile bugün yaygın sünnet için yeterli gerekçe olarak görülmemektedir. AIDS konusundaki tartışma sürmektedir.

Tengricilik'te Sünnetin Yeri

Sünnetsiz halkların, sünnetli Arapları yenmesi çok kolaydır. Allah'tan Türklerde, Arap erkeklerinden daha yoğun bir erkeklik ruhu var. Sünnetle kessen de onlardan daha cesur, daha erkektirler. Sünnet, bizim gökle bağlantımızı keser. Sünnet yapıldığı zaman erkek hissetme başlangıcı yok olur. Erkeğin hissi kaybolur. Sünnet erkeklik ruhunu azaltır erkeğin ruhundan keser. Ruhani hisleri de azaltır. O yüzden somut şeylere ve kadınlara bağlılık sünnetli erkeklerde daha fazladır.

Sünnetle erkeğin askerlik hissi de gider; idealler ile bağı da kopar. Savaş yapsa dahi bunlar ideal uğruna değil maddi değerler uğruna yapılan savaşlar olur. Araplar hep korkaktır. Araptan asker olmaz çünkü onlar ezelden beri sünnetlidir. Sünnetin İslam ile alakası yoktur. İslam'dan çok önce başlayan, cahiliye devrinde de devam eden bir Arap adetidir. Sünnet, Türk'ün varoluşunda henüz yenidir. Türk'ün fıtratını bozması zaman alacaktır. Belki de çok yeni değiştirmeye başlayacaktır Türk erkeğini. Yavaş yavaş sadece somut için savaşacak(yaşayacak)tır Türk.

Kısaca sünnete karşı olunmasının nedenleri:

1- Sağlık açısından yararı yoktur aksine sünnet kazaları neticesinde penisini kaybeden, penisinden fazla deri kesilmesi sonucu penisi kısa kalan binlerce vaka vardır. Bunun dışında yaralanma ve mikrop kapmaları da vardır. 


2- Sünnetli penis erkeğin zevk duygusunu yani erkeklik duygusunu da köreltir. Erken boşalmaya meyilli kılar, penis başının doğal olarak ıslak olması gerekirken penis başı kupkuru kalır. Bu da karı koca ilişkisinde alınacak zevki düşürür.

3- Sünnet erkek için bir travmadır. Düşünün, küçücük çocuksunuz ve sizin isteğiniz dışında biri kolunuzdan, biri bacağınızdan tutuyor, bir diğeri ağzınıza lokum sokuyor ve siz gözyaşlarınız içinde penisinizden parça koparılmasına razı bırakılıyorsunuz. Böyle bir çaresizliği, böyle bir eli kolu bağlılığı yaşayan erkek için bu hayat boyu devam edecek ağır bir travmadır. Erkek sürekli bunu hatırlamaz ama bilinçaltında, o çaresizlik hissi davranışlarını kontrol eder.

4- Sünnet ile savaş yeteneği ve duygusu kaybolur.

Dolayısıyla sünnet olma geleneği Türkler arasında Tengrici öğretiye göre durması gereken zararlı bir alışkanlıktır.


28 yorum:

  1. Sünnet konusunda ilk üc maddeye bende katiliyorumda dördüncüsü bana biraz sacma geldi.Sünnetin nasil savas yeteneginink yitirilmesine sebeb olduguna dair bilimsel bir aciklik getirirseniz memnun olurum.

    YanıtlaSil
  2. Cok sacma seyler yazmissin. sünnet hz. ibrahim ümmetinden oldugumuzu göstermektir. Ayrica saglik acisindan bircok yarari vardir. Bunu kendiniz lütfen kendiniz google amcadan arastirin. Bazi erkekler vardir, kendilerinden emin degildirler. Bunlar penisin kabugu olsun olmasin ne savasa ne *ikise giderler. Kusura bamya, bu sünnet ile alakasi yoktur. Ayrica Osmanlilar zamaninda nasil akdenizi ele gecirdiler? Bunlarin hepsi kabuklumuydu yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen hz ibrahimden gelmiş olabilirsin de hz ibrahim türk değil:d

      Sil
    2. bir kadın olarak yazıyorum:
      Doğa erkeğin üreme organını koruma altına almış, aynı gözlerimizi göz kapağıyla korumaya aldığı gibi, eğer kese kese çocuğunuzun da pipisi sünnetli doğsaydı , demek ki doğa gerek duymuyor artık diyebilirdik,
      Sünnet bir çöl geleneğidir, çünkü çölde yıkanmak için su yoktur ve deri altında idrar ve kir birikmesi olabilir, ama bu sadece hijyen kurallarını uygulamadığında geçerlidir,
      deriyi kesmek, oradaki binlerce sinir hücresini de kesip atmaktır, penis ucunu kuru ve nasırlaşmış hale gelmesine sebep olmaktır,
      ben oğlumu sünnet ettirmeyeceğim, ben onun annesi olmam onun vücudunun üzerinde hak sahibi olduğunu göstermez! ilerde deri sebebiyle sorun yaşarsa bunu üroloji uzmanı ve kendisi karar versin. bence Sorun çıkartmadığı sürece o derinin orada durması daha doğru daha sağlıklıdır
      hala sünneti savunan erkekleri de anlamış değilim, hepiniz arap devşirmesi olmuşsunuz, yazık

      Sil
    3. O zaman üst deri koruma tabakası boşunamı yaratılmış adı üstünde koruma tabakası ! Ayrıca yahudimisin nesin sen yok İbrahimin soyundan gelmiş galiba müslümansın ve açık açık kendinle çelişiyorsun!

      Sil
    4. Siz gibi özürlüler yüzünden türk halkı konuşmayı öğrenmeden sünnet edildi. Sen miden bulababilir diye mideni kesiyor musun? Ya da meme kanseri olabilir diye çocuğun daha bebekken memelerini ameliyat ile aldırıyor musun? Tıpta bir organın kesilmesi en son çözümdür. Kangren bile olsan doktor ne yapar eder organı kesmez. Ama siz gibi salaklar sadece kendi organını kesse neyse. Çocuğunu da kesiyor. Yüzde 80 zevk düşmesi oluyor. Büyükken sünnet olmuş kişilerin açıklamalarını dinleyin, gidin adam akıllı araştırın. Sana ne dedilerse ezberleyip her yerde onu sıkıyorsun. Birçok araştırma ile sünnetin hiçbir yararı olmadığı kanıtlandı. Çölde yaşayacaksan defol git kes sikini ama çocuğunu kesme.

      Sil
  3. bu sitede denk geldiğim ilk saçma yazı bu oldu. yakışmamış siteye bu yazı. içi boş dayanaklar belirsiz..

    YanıtlaSil
  4. Sünnetin sağlık açısından zararları için söylüyorsanız birçok kanıt vardır, dayanak vardır.

    Fakat sünnetin savaşçılık özelliğini, erkeklik ruhunu körelttiğine ilişkin söylüyorsanız evet, bilimsel bir dayanağı yoktur. Akay Kine'nin fikir ürünüdür.

    Ama araştırmak, öğrenmek elimizde. Erkekleri sünnet etmenin psikolojik etkileri konusunda çalışılabilir. O zaman ak ve kara belli olur.

    YanıtlaSil
  5. Çok saçma ve uydurulmuş bir düşünceden başka bir şey değil. EErtesi bizde sünnet yoktur. Nedeni ise çok farklıdır. Bizleri Ulu GÖK kusursuz yaratmıştır. Bizler vücudumuza zarar vererek veya keserek ona saygısızlık etmiş oluruz. Hele hele cansel bir organda. Bizleri var eden.. yazılan her şeye kulak vermeyin lütfen.

    YanıtlaSil
  6. Neymiş kanıtı söyle bakalım sağlık açısından ne zararı varmış?Tam tersi özellikle çocuklarda sünnet olmadıkları için bir sürü hastalık olur doktor sünnet tavsiye eder.Sünnet edilmeyen yer sürekli idrarlı kalır burada mikroplar barınır.
    Ayrıca sünnet olanların erkekliğinden kaybettiği saçmalığıda çok komik.Hele arapların savaş konusuna gelince tamamen saçmalık.Osmanlı 600 sene dünyada hüküm sürdü.Selahaddin eyübi kudüste bizansın anasını ağlattı ne konuşuyon sen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı başka bi tarafınızdan mi anladınız? Sünnetin erkekligi korelttigini ama Türklerin henüz fitratini degistirmedigini yeni yeni degistirebilecegini yazmış. Ki günümüz Türkiye'sine bakınca pek anormal gelmiyor. Ayrıca sünnet olmayan bi sürü alman ingiliz Çinli vs var ne tür bir zarar görmüşler acaba? Siz amma uyduruyorsunuz. Her şeye bi kılıf uydurmayin.

      Sil
  7. cok beyendim bu yaziyi islamain kararlari yanlis

    YanıtlaSil
  8. Allah cezanızı verecek... hiç merak etmeyin. Sapkın ruhlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tevrat da yazar sünnet.tevrat da tahrif edildi dersiniz.tanrı kitap göndermiş,kitabını korumamış.sanki zor bir şeymiş gibi korumamış ve kulları sapmış.binlerce sene sapkınk içinde yaşamış.size göre hala da yaşıyor.sorumlu kim ? kitapları değişmez diyen tanrıya güvenenler mi,yoksa inandığınız allah mı ? asırlar sonra muhammed gelmiş doğrusunu anlatmış.sizde bu hikayeye inanıyorsunuz.tahrif iddiası tanrıya hakarettir.işte asıl sapkınlık bu.

      Sil
  9. Erkek bir evladım olursa sünnet ettirmeyeceğime and içtim bu yazıyı okuduktan sonra da pişman olmadım çünkü doğruyu söylüyor.

    YanıtlaSil
  10. ne kadar da aptalca bir yazı. Yahu sünnet olan çocuğun karakteri değişiyor be daha erkeksi bir karaktere bürünüyor çocuk Allah Allah yahu...

    YanıtlaSil
  11. SAYFA TÜRK IRKI İÇİN ÇOK FAYDALI DESTEKLENMELİ VE DAHA DA BÜYÜMELİ

    YanıtlaSil
  12. geçti borunun pazarı...tamamda geriye dönüşümü var..gitti

    YanıtlaSil
  13. Sünnetli olduğu içinmi askerimiz mermiye kafa atıyor!!!! Saçmalamayın

    YanıtlaSil
  14. Yazi yanlislarla dolu sunnet gelenegi araplara islamiyetten sonra yahudilerden gecmistir.Turkler de bundan etkilenmistir.lakin sunnet islami dwgildir .resul arkadaslarinin naail sunnet oldugu ile ilgili hic rivayet yoktur.yahudiler sunneti misirdan aldi ve tevrata ekledi.

    YanıtlaSil
  15. Şöyle bir bakın etafınıza araplar ne durumda? Ülkelerini , vatanlarını terkediyorlar. Savaşçı ruhları varmı? Bu yazıda bundan bahsedilmek istenmiş.
    Zamanla savaşçı ruhu kayboluyor.
    Erkeklik ölüyor .
    Sağlığınızı kötü etkiliyor.
    Çöl geleneğinden başka bir şey değil.
    anlayın artık!!!!

    YanıtlaSil
  16. yazı harika olmuş.sünnet gerçekten gereksiz çünkü yahudiler en fala sünnet olan millet sanırım ve savaşçılıkları tarih boyunca yerlerdeydi.

    YanıtlaSil
  17. Peki o zaman tırnaklarına kesme. Koltuk altı ve etek traşı olma. Saç traşı olma. Yüzündeki ve vücudundaki diğer tüyleri aldırma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin şeyler tırnak ve kıllar kesilince uzayan vücut hücreleri. Kesilen deri parçasıyla nasıl karşılaştırırsınız? Sünnet, çoğu yahudilere gelen peygamberlerin yaşadığı toplumda olan gelenekleriydi. Peygamberimiz döneminde ve öncesinde yahudilerden geçen bir gelenekti. İçiniz nasıl ederse öyle yapın. Dini bir yükümlülük değil sonuçta.

      Sil
    2. Dediğin şeyler tırnak ve kıllar kesilince uzayan vücut hücreleri. Kesilen deri parçasıyla nasıl karşılaştırırsınız? Sünnet, çoğu yahudilere gelen peygamberlerin yaşadığı toplumda olan gelenekleriydi. Peygamberimiz döneminde ve öncesinde yahudilerden geçen bir gelenekti. İçiniz nasıl ederse öyle yapın. Dini bir yükümlülük değil sonuçta.

      Sil
  18. Eline sağlık güzel bir yazı olmuş, uzun yıllar insanlara bunu anlattım durdum Türklüğü araplıktan ayıramayan insanlar hep karşı çıktılar bana. Bir yerde halen dürüst ve gerçekleri yazan birilerinin olması güzel.
    Ben kendi çocuğum yada yeğenim olursa kesinlikle yaptırmayacağım, birileri bana kıydı ama ben kendi camından olanlara kıymalarına izin vermeyeceğim.

    YanıtlaSil
  19. Sünnet erkeğe de kadına da işkencedir. Ayrıca sağlık olarak da zararlıdır. Ayrıca dini saçmalıklar oranızı buranızı kesmenizi emrediyorsa inancınızı sorgulayın.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.